Predrag Milanović: Predsednik dostupan građanima 1

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, ovogodišnji dobitnik povelje Prijatelj Danasa, svojim menadžerskim duhom, upornošću i evropskim principima doprineo je pozicioniranju Svilajnca kao lidera regiona u mnogo oblasti, a sam grad osvaja svojom uređenošću i toplinom svakog ko ga poseti.

Oni koji ga poznaju kažu da je Milanović strog, ali pravičan, čovek od reči i dela, na koga mogu da računaju njegovi saradnici, prijatelji, poznanici.

Uvek je dostupan za svakog građanina, a kako je sam rekao, njegova najveća misija i jeste briga o svakom građaninu opštine Svilajnac. Dokaz za to su i nekoliko projekata koji su njegove ideje, a Svilajnac je pionir u Srbiji u njihovoj realizaciji, kao što je Korisnički centar, gde stanovnici Svilajnca uz Svilajnačku karticu dobijaju brojne popuste u maloprodajnim objektima ili javnim ustanovama i besplatne rekreativne, kreativne i zdravstvene programe.

Drugi je osnivanje Centra za brigu o porodici, koji vodi računa o porodici, deci, osobama kojima je potrebna dodatna podrška, i gde građani, takođe, dobijaju mnogobrojne besplatne usluge, kao što su usluge logopeda, besplatni pregledi za decu školskog uzrasta, programi za trudnice, bebe.

Za svoj najveći profesionalni uspeh i krunu karijere na mestu predsednika opštine smatra nedavno održan regionalni Sajam zapošljavanja u Svilajncu, na kojem je privreda Svilajnca ponudila 400 slobodnih radnih mesta.

Politikom je počeo da se bavi sa samo 18 godina. Bio je član Demokratske stranke, nakon čega je osnovao Grupu građana „Svilajnac čuva budućnost“, sa kojom je i pobedio na poslednjim lokalnim izborima. Ovo mu je drugi mandat na mestu predsednika opštine Svilajnac. Od 2008. do 2012. je bio zamenik predsednika opštine. Pre toga se bavio trgovinom i ugostiteljstvom, a od 2000. do 2002. je bio direktor JP “Informativni centar“ u Svilajncu.

Rođen je 1974. u Svilajncu. Po zanimanju je ekonomista. U slobodno vreme voli da vozi bicikl i putuje. Kako kaže, sa svakog putovanja donese neku novu ideju koja može da se implementira u svom gradu. U braku sa Slobodankom ima blizance, koje smatra svojim najvećim uspehom na privatnom planu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari