Predrag MilovanovićTuzilac Predrag Milovanović Foto: BETAPHOTO/LILIT ANDRIC/DS

Željko Mitrović, vlasnik TV Pink, na svom X profilu objavio je juče snimak na kojem se vidi kako sa lukom i strelom ispaljuje minobacačku granatu koja potom eksplodira. Član Udruženja tužilaca Srbije Predrag Milovanović u izjavi za Danas kaže da bi tužilaštvo po zakonu moralo da reaguje na ovakve događaje.

Predrag Milovanović navodi da tužilaštvo ima obavezu da reaguje kada god se nešto za šta postoji osnov za sumnju da je izvršeno krivično delo pojavi u javnosti.

„Javno tužilaštvo obavezuje načelo oficijaliteta krivičnog gonjenja, odnosno gde god se u javnosti, ili pak privatnoj sferi, prosto ukaže nešto za šta postoji osnov sumnje da je izvršeno krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, dužno je da te navode proveri“, kaže Milovanović.

On je za Danas objasnio i kako bi u konkretnom slučaju, gde vlasnik TV Pink Željko Mitrović navodno ispaljuje granatu, tužilaštvo trebalo da postupa.

„U konkretnom slučaju, gospodin Mitrović je svojim ponašanjem izazvao pozornost javnosti, pa će i eventualno samim tim privući pažnju i Višeg javnog tužioca u Beogradu, koji je znao da se oglasi i povodom mnogo manjih događaja od javnog interesa. Gotovo sam uveren da će zbog ovog slučaja VJT u Beogradu da se oglasi nekim saopštenjem za javnost, s obzirom da je sajt Višeg javnog tužilaštva u Beogradu vrlo ažuran u pogledu javnih zbivanja. S toga imam utisak da ćemo vrlo brzo videti reakciju glavnog tužioca Višeg javnog tužilaštva gospodina Nenada Stefanovića u skladu sa navedenim zakonskim načelom, budući da postoji indicija da je on stvarno nadležan da postupi u konkretnom slučaju“, zaključuje Predrag Milovanović.

Međutim, uprkos nadanjima Predraga Milovanovića Više javno tužilaštvo se nije oglasilo.

Ono čak nije odgovorilo na naš mejl da li su upoznati sa događajem i da li će preduzeti određene mere i radnje iz njihove nadležnosti kako bi se utvrdilo tačno činjenično stanje vezano za sporni snimak na kome Željko Mitrović navodno ispaljuje granatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari