Predstavljen pokret "Vitezovi reda zmaja", Nestorović ne isključuje mogućnost ulaska u politiku 1Foto: Beta/Press centar UNS/MO

Doktor Branimir Nestorović predstavio je novi pokret „Vitezovi reda zmaja“ ističući da su njegovi ciljevi borba za dečija prava, kroz institucionalne izmene određenih zakona. Međutim, Nestorović nije isključio mogućnost da će pokret vremenom prerasti i u političku stranku, ukoliko nadležni ostanu gluvi na njihove zahteve.

– Nemam političke ambicije, ali ako zagusti, bogami će da pršti – rekao je Nestorović, ističući da u biračkom telu ima podršku od 20 do 25 odsto građana, te da će, ako zatreba, izaći na izbore i ući u Skupštinu.

– Strahovit je pritisak prozapadnih sila na Srbiju i na naše zakonodavstvo. Ako se ovakav trend nastavi, uključiću se u politiku – naglasio je Nestorović.

Doktor je dodao da je primarni cilj udruženja “Vitezova reda zmaja” promena modela ponašanja dece, “koja su predmet ozbiljnih manipulacija”.

Predstavljen pokret "Vitezovi reda zmaja", Nestorović ne isključuje mogućnost ulaska u politiku 2
Foto: Beta/Press centar UNS/MO

U UNS-ovom Press centru, o pokretu su govorili i Saša Borojević, potpredsednik udruženja „Vitezovi reda zmaja“ kao i viteškinja Aleksandra Politopulos Anđan, državni prvak srednjovekovnog mačevanja u duelima i osnivač, instruktor i koreograf kraljevske škole umetničkog orijentalnog plesa.

Borojević je ukazao da se neki od članova zakona koje treba menjati tiču obljube dece, običajnog prava, ali i da su zahtevi pokreta da se podigne starosna granica seksualne zrelosti dece sa 14 na 16 godina, kao i da se javno objavi registar pedofila u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari