Predstavnici "ProGlasa" predali prigovor RTS zbog nekvalitetnog izveštavanja 1Foto: Danas.rs/Nađa Vukajlović

Predstavnici „ProGlasa“ danas su RTS predali prigovor “zbog nekvalitetnog pružanja javne usluge informisanja građana”.

„Mi smo danas došli pred RTS kako bismo predali prigovor, tiče se pružanja javnih usluga. Prevashodno nas interesuje informativni program. Kada Javni servis tu uslugu ne ispunjava građani mogu da pruže prigovor, što smo mi to danas uradili. RTS to ne radi na pravilan način, ne poštuje prava nas građana da budemo pravoveremeno obavešteni“, izjavio je Miodrag Jovanović, profesor Pravnog fakulteta i jednan od pokretača “ProGlasa” ispred RTS.

Predstavnici "ProGlasa" predali prigovor RTS zbog nekvalitetnog izveštavanja 2
Foto: Danas.rs/Nađa Vukajlović

Prigovor su, kako kaže, bazirali na konkretna dva događaja: prvi je iznošenje sednice Evropskog parlamenta, a drugi neprenošenje konferencije „ProGlasa“ na kojoj su izneti dokaze o izbornim neregularnostima.

“Ako se usluga ne popravi, ako ne ispunjava naše ustavno pravo, pozvaćemo građane Srbije da svi podnesu prigovore RTS. Javni servis mora da poboljša medijski pluralizam, koji će obezbediti bolje izborne uslove”, naglasio je Jovanović.

On je najavio da će se “Proglas” početkom marta obratiti javnosti putem filma koji će pokrivati događaje izborne krađe, a nakon toga će krenuti sa tribinama u svim lokalnim sredinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari