Prekršajne prijave protiv učesnika protesta u Kikindi 1Foto: Kikindske

Proteklih dana na adrese dvadesetak učesnika protesta na kružnom toku kod Šumice, 4. decembra prošle godine, stigle su prekršajne prijave zbog ometanja saobraćaja i organizovanje neprijavljenog skupa.

Većina je dobila prijave zbog kršenja Zakona o bezbednosti saobraćaja, dok je četvoro prijavljeno zbog organizacije.

Nekoliko učesnika blokade koji su dobili prekršajne novčane kazne, jer su blokirali kolovoz, platili su pola iznosa i ne žele da se pojavljuju u javnosti, a i ostali za sada, u konsultaciji sa pravnim zastupnicima, izbegavaju izjave i čekaće poziv iz Prekršajnog suda.

A četvoro osumnjičenih organizatora 11. februara očekuje suđene pred Prekršajnim sudom u Kikindi, jer su, kako piše u policijskoj prijavi, organizovali neprijavljeni javni skup suprotno Zakonu o javnom okupljanju.

U prijavi koju je podnela inspektorka Ivana Svirčev, iz Odeljenja kriminalističke policije, oni se optužuju da su preko svojih Fejsbuk profila pozivali građane na protestni skup, a priloženi su printovi sa Fejsbuka, fotografije sa samog događaja i izveštaj prisutnih policajaca u civilu.

Nekoliko prijavljenih su članovi Stranke slobode i pravde i iz ove stranke je najavljeno saopštenje nakon konsultacija sa advokatskim timom iz Beograda, koji će zastupati prijavljene pred Prekršajnim sudom.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari