"Prelomljena mi je jagodična kost i lijeva noga": Fudbalski menadžer Uroš Janković za Vijesti o napadu braće Terzić 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Fudbalski menadžer Uroš Janković pretučen je pre dve noći u Beogradu, a zbog napada na njega uhapšeni su Nikša i Kostadin Terzić, sinovi generalnog direktora FK Crvena zvezda Zvezdana Terzića.

Uhapšen je i L. K. vlasnik beogradskog kluba „Nana“, koji je skupa sa Terzićima i svojim obezbeđenjem, tukao Jankovića, kazao je „Vijestima“ ovaj fudbalski menadžer.

Janković je „Vijestima“ rekao da ga je „grupa naoružanih zlikovaca“ napala nedugo nakon fudbalske utakmice između Srbije i Crne Gore, dok je izlazio iz restorana sa crnogorskim reprezentativcem Adamom Marušićem i njegovom porodicom.

Kazao je i da je Kostadin Terzić uperio pištolj u Marušića, kao i da su napadači povredili majku tog fudbalera.

Janković je ispričao da je napad ličio na teroristički, da su im Terzići i njihova ekipa preprečili put automobilima, udarili u njihovo vozilo, a potom ga udarali pištoljem i palicama.

Tvrdi i da je to bio pokušaj ubistva, kao i da je udaren više od 30 puta pištoljem.

„Nakon što su džipom, dolazeći iz suprotnog smjera, udarili u automobil u kom je bio moj vozač, napali su mene, Marušića, njegovu suprugu i majku. Mene su udarili pištoljem u sljepoočnicu, a sinovi Zvezdana Terzića i vlasnik ‘Nane’ uz pomoć više napadača su me bjesomučno udarali pištoljima po glavi i vitalnim djelovima tijela. Prelomljena mi je jagodična kost i lijeva noga. Prebačen sam u Klinički centar gdje sam i operisan“, rekao je Janković, prenose Vijesti.

On je objasnio da su ih Terzići i ekipa napali ispred restorana „Sport“, na Autokomandi.

„Opkoljeni smo sa više automobila. Moj vozač je pokušao da napusti mjesto, tada ga je iz suprotnog smjera udario automobil. Nisam uspio ni da uđem u vozilo, napadnut sam sa leđa. U jednom trenutku sam izgubio svijest, a oni su nastavili da me udaraju…“

Taj fudbalski menadžer kaže da je prije nešto više od godinu imao sukob za Zvezdanom Terzićem, koji je, kako tvrdi, pokušao da ga reketira.

„Nisam mu dozvolio da me reketira i on nije mogao da pređe preko toga. Prije godinu i po i on je pokušao da uradi isto ovo, ali bezuspješno. Od tada traje moj problem sa njim i njegovom porodicom, tačnije, od tada traje progon. Na više mjesta su mi spremali sačekuše“, kazao je on.

Dodao je da su sa Terzićima i njihovim prijateljem, vlasnikom ‘Nane’ bili momci iz obezbeđenja tog kluba.

„Njih trojica se jasno vide na snimcima, odnosno, jasno se vidi da me Terzići i on udaraju pištoljima. Mučki, s leđa. Vidi se i da Kostadin Terzić repetira pištolj i poteže u pravcu glave i grudi Marušića, kako bi ga spriječio da mi pomogne dok su me brutalno tukli. Njegovu majku, ženu od šezdesetak godina su gurnuli i povrijeđena je“, kazao je on.

Oslobođen optružbi za pranje novca

On ističe da je u karijeri napravio više od 250 transfera, ali da ne praktikuje medijske nastupe, pa da zog toga i nije do sada komentarisao epilog krivične prijave podnete zbog njega prije pet godina zbog pranja novca.

„Posle nepravde u Belgiji, ovo je kap koja je prelila času da se oglasim“, rekao je Janković.

Objasnio je da je taj postupak obustavljen postupak koji je ranije vođen protiv njega, jer je utvrđeno da nije kriv.

„Protiv mene se u Belgiji vodio postupak zbog kog sam uhapšen 10. oktobra 2018. godine, a Srbija me oslobodila 19. septembra 2019. godine usljed nepostojanja osnova sumnje protiv mene. Nakon toga se kompletna priča sa Belgijom završila, oni nikada nisu podigli optužnicu protiv mene iz razloga što nikada nisam počinio nijedno krivično djelo. To potvrđuje više sudskih rješenja koja se odnose na taj postupak. Dakle, netačno je da sam sa bilo kojim tužilaštvom sklopio bilo kakav sporazum. U tom postupku sam bio okrivljeni, a sada sam oštećen, jer mi je nanijeta višemilionska šteta“, kazao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari