Premijer Kosova želi da poseti manastir Visoki Dečani 1Foto: EPA/ NENAD KOJADINOVIĆ

Premijer Kosova Aljbin Kurti je pisao Savi Janjiću, igumanu Visokih Dečana, i izrazio želju da narednih dana poseti taj manastir.

To je objavio ministar kulture Kosova, Hajrulah Čeku i rekao da se očekuje odgovor na pismo premijera.

On je podvukao da je „Vlada Kosova maksimalno posvećena zaštiti celokupne naše kulturne baštine, a posebno pravoslavnih crkava u našoj zemlji. Dijalog sa pravoslavnim sveštenstvom na Kosovu jedini je put ka trajnom rešenju“, kazao je ministar.

Kuči je ocenio da se „zajednički izazovi mogu rešiti samo komunikacijom koja neguje klimu poverenja“, dok „retorika koja podstiče mržnju i razdor među zajednicama nije rešenje i svi treba da joj se suprotstave“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Premijer Kosova želi da poseti manastir Visoki Dečani”

  1. Prvo da „premijer“ primeni odluku sopstvenog „ustavnog“ suda u vezi manastirske imovine, a onda da se ponovo javi za audijenciju.

  2. Hahaha, zar oni koji su palili srpske manastire sada bi da posećaju, nevjerovatno licemerje.

  3. „…maksimalno posvećena zaštiti celokupne NAŠE kulturne baštine..“

    Upravo ovakva retorika i svojatanje tudjeg unose razdor, mrznju i nepoverenje, srpske pravoslavne crkve i manastiri na Kosovu nisu vasa, albanska kulturna bastina i nemaju nikakve veze za albanskom „republjik kosova“. Tamo vam je „spomenik“ Klintonu i to je vasa, albanska „kulturna bastina“. Velikoalbanski populista i nacos Kurti nema sta da trazi u Visokim Decanima i najbolje bi bilo da mu se zabrani dolazak, medjutim Sava Janjic ce naravno dozvoliti posetu Kurtija koju ce on iskoristiti za svoje i albanske prizemne ciljeve i interese.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.