Preminula urednica i vlasnica Lozničkih novosti Zorica Višnjić 1Foto: Lozničke novosti

Lozničke novosti objavile su da je glavna odgovorna urednica Zorica Višnjić preminula jutros.

„Naša Zoka, Zorica Višnjić, koleginica, prijateljica, suvlasnica i glavna i odgovorna urednica nedeljnika Lozničke novosti, preminula je jutros posle kraće bolesti. Posle završenog Fakulteta političkih nauka u Beogradu 1983. godine počinje da radi u Radio Podrinju gde je bila urednik političke redakcije. Njen glas bio je jedan od simbola radijske kuće u kojoj je 1997. postala odgovorni urednik Drugog programa Radio-Podrinja gde je sve što je naučila od starijih kolega nastojala da prenese mladoj ekipi“, napisale su Lozničke novosti.

Posle privatizacije RTV Podrinje, sa grupom novinara, Višnjić 2008. godine pokreće Lozničke novosti.

Od prvog broja lista na prvom mestu bilo joj je važno da novine budu profesionalne, da se poštuju kodeksi ove profesije, a najbitnije joj je bilo da ispoštuje čitaoce i uvek im pruži istinitu, tačnu, pravovremenu i objektivnu informaciju.

Često je govorila ‘’Imamo obavezu prema našim čitaocima’’.

Bila je učesnica i urednica u više medijskih projekata u okviru redakcije ili u partnerstvu sa drugim medijskim kućama kao i učesnica više radionica i edukativnih programa za podizanje profesionalnih znanja i veština.

U dva mandata bila je članica UO PU „Lokal pres“, u jednom mandatu predsednica UO „Lokal pres“, bila je i predsednica UO Saveta za štampu i član Komisije za žalbe Saveta za štampu.

Plaketu povodom Dana grada dobila je 2013. godine.

„Veliki, nenadoknadiv gubitak pretrpele su Lozničke novosti, kao i loznička ‘’sedma sila’’ koja je ostala bez vrsnog novinara, oštrog pera, kritičkog pogleda, uvek profesionalnog i u službi najpre slušalaca, a poslednjih petnaest godina čitalaca kojima je neophodne informacije nastojala da prenese što tačnije, objektivnije i blagovremenije. Otišla je iznenada, brzo, prerano, nismo imali prilike ni da se ljudski oprostimo“, pišu Lozničke novosti.

Novine navode da će Zorica Višnjić biti sahranjena sutra (23.7) na lozničkom gradskom groblju u 13 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.