Preminuo politikolog sa Kosova Beljulj Bećaj 1Foto: Screenshot/Youtube

Jedan je od najistaknutijih kosovskih intelektualaca, univerzitetski profesor, politikolog Beljulj Bećaj preminuo je danas, saopštila je njegova ćerka Adea Bećaj, javlja Kossev.

On je bio kolumnista tog portala i, kako se ističe, zalagao se da se pronađe zajednički put u komunikaciji, a dijalog Beograda i Prištine, Srba i Albanaca, postavi na zdrave, transparentne i poštene osnove.

Učestvovao je u razgovorima i na okruglim stolovima koje je Kossev organizovao tokom proteklih godina, kao i sa urednicom tog portala na brojnim konferencijama, tribinama i u emisijama u Prištini, Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Beogradu.

„Istinski se zalagao za dijalog i suživot i ultimativno verovao u njega kao jedini izlaz za balkanske nedaće. Imao je sluha za drugu stranu, bio je ponosan na svoje i pođednako poštovao tuđe, radovao ga je zajednički život, rastuživali mržnja, nerazumevanje i neobrazovanost. Nije podnosio koruptivnost loših lidera“, ističe Kossev.

Beljulj Bećaj rođen je u Prizrenu 1957, gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, magistrirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Prištini i doktorirao političke nauke na Univerzitetu “Kiril i Metodije“ u Makedoniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.