Poveo je San Antonio na startu finala Zapadne konferencije sa 2:0, izjednačila je Oklahoma pobedama na svom parketu, ali najbolji tim ove sezone sada se nalazi na pragu eliminacije jer su Tandersi odigrali fantastičan meč i savladali Sparse u gostima sa 108:103 za 3:2 u seriji.

Dvadeset uzastopnih pobeda San Antonia prekinula je Oklahoma koja u plej-ofu nije poražena na svom terenu, a priliku za plasman u finale NBA lige imaće upravo pred svojom publikom. Tanderse je do trijumfa vodio Kevin Durant sa 27 poena, pet asistencija i četiri skoka, istakao se i Rasel Vestbruk (23 poena, 12 asistencija), a Džejms Harden je pogodio bitnu trojku 28,8 sekundi pre kraja.

Manu Đinobili bio je najbolji pojedinac u poraženom timu sa 34 poena, sedam asistencija i šest skokova ali je takođe propustio priliku da vrati svoj tim u meč kada je promašio trojku 4,9 sekundi pre kraja utakmice. Pored Argentinca, istakli su se Toni Parker sa 20 poena i Tim Dankan sa dabl-dabl učinkom (18 poena, 12 skokova). Sledeći meč na programu je u noći između srede i četvrtka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari