“Prepakovani” klasici svetske književnosti 1

Dve nove knjige iz edicije Džeronimo Stilton pojavile su se nedavno u izdanju IK Evro Book – Avanture Šerloka Holmsa i Doživljaji Toma Sojera.

Reč je o ilustrovanim knjigama za decu koje se bave klasicima svetske književnosti čiji su autori Artur Konan Dojl i Mark Tven.

Krađe, prevare, podvale: za Šerloka Holmsa nema nerešivog slučaja. Zahvaljujući nepogrešivoj intuiciji, ovaj čuveni detektiv s lakoćom rešava i najzamršenije zagonetke, a u tome mu pomaže njegova desna ruka, mudri doktor Votson – objašnjavaju Evro Book urednici, dodajući da će sve to mladi čitaoci prinaći u adaptaciji Džronima Stiltona. “Dragi čitaoci, ovde sam sabrao neobične avanture koje sam proživeo zajedno sa svojim prijateljem, Šerlokom Holmsom, najčuvenijim privatnim detektivom u Engleskoj. Te avanture su prepune misterija, i do samog kraja ćete ih čitati bez daha”, dodaje u uvodu doktor Džon H. Votson, bivši lekar u britanskoj vojsci i Holmsov verni pomoćnik.

Što se tiče Toma Sojera, originalni tekst Marka Tvena priredila je Patricija Puričeli u saradnji s Marijom Balaroti i Benedetom Bjazi (tekst) i Robertom Bjanki (crteži). Za ilustracije su bili zaduženi Blasko Pizapja (olovka i tuš) i Romina Denti (boja). Sve to upakovao je Studio Kjeza.

Dodajmo i da je prevod s italijanskog potpisala Jovana Subotić. “Dragi mišoljupci, moja ljubav prema književnosti rodila se vrlo rano, još kada sam bio mali. Provodio sam sate i sate u čitanju predivnih romana, uz koje sam doživeo fantastične avanture i upoznao tajanstvena i daleka mesta. I zaista: dok čitamo, letimo na krilima mašte! Zato sam poželeo da vam prenesem ono što sam i ja osetio kao dete, i to tako što ću vam prepričati remek-dela književnosti za decu”, kaže Džeronimo Stilton u uvodu za ovu knjigu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari