Prepisivane tuđe rečenice, pasusi i čitavi radovi: Šta je sporno u doktorskoj disertaciji Jelene Trivan?

Ostavite komentar


  1. Jeca se baš i ponaša kao svekoliki erudita i građanka sa impozantnim akademskim obrazovanjem. Naročito ako pogledamo snimke sa one rođendanske žurke.

  2. Nama je samo jedan profesor objasnio kako se pišu radovi na fakultetu. Ostali nisu.

  3. Pa šta još treba da se dokaže da je u pitanju plagijat?
    Poštovani profesori, čuvajte svoj ugled i ugled svog hrama znanja. To nam jedino ostaje.

  4. Čini mi se da Italijani i Albanci koriste termin DOTORE u malo drugačijem značenju pa se i novi naši pokondirili……Ioannus Stergius Popovich Kukurbita pepa pokondiretus vulgaris. .

  5. A bila je tako lepa i poštena dok je bila potpredsednica DS-a…

  6. Bivša perjanica DS gospođa Trivan. A gde li nestade prepodobna Goca Čomić? Možda sprema doktorat.

  7. Mentor ove bajne teze je Aleksandra Vranes. A kakav mentor takav i kandidat – usluzni.

  8. Cujemo i da joj brat sprema doktorat.. ceo kragujevac zna ko su i sta su, tako da nismo iznenadjeni

  9. A Toma vam nije zanimljiv? Posle Miće Mega- Gigatrenda, i njegovih diplomaca,šta je bilo za očekivati….Samo, ne razumem šta će titula Mr., Dr…nekome ko sr ne bavi naučnim radom? Osim da po Srpskim vašarima i selendrama “ predstavljaju“ intelektualne veličine?

  10. Visoko školstvo je značajno degradirano osnivanjem niza privatnih fakulteta koji su dobili licence na sumnjiv način i forsiranjem minornih državnih fakulteta, što rezultira invalidnim diplomama i tzv. stručnjacima

  11. Uhvatili ste na zub par pojedinaca a to je konstantna praksa na univerzitetima Srbije, narocito medju profesorskom i doktorskom decom…Cim zavrse osnovne studije upisuju doktorske i zaposljavaju se u maminim i tatinim ustanovama. Medju njima ste i vi i vasa deca, a kritikujete druge. Balavurdija pise doktorate bez i jednog dana radnog iskustva, a mame i tate se ponose njima!? Ajde, bre, dosta, nego prestanite sa tom praksom deljenja doktorata sakom i kapom ili pohvatajte sve vestice a ne samo po neku!

  12. Svi bi da budu doktori. Da imaju vlast, novac i još doktori. Sve su obezvredili. Nit manje zemlje nit više doktora. Ali, postavlja se pitanje odgovornosti komisija koje su odobrile doktorat i njen i Siniše Malog. Da li će i oni snositi sankcije?

  13. Da su na vreme reagovali da zaustave ovaj sunovrat obrazovanja i kulture, ovoga danas ne bi bilo. Npr. da su reagovali na Tominu diplomu.

  14. Pola doktorskih disertacija treba onda suspendovati. Devalvacija disertacija ali i mentora na delu.. Veči su problem naučna i univerzitetska zvanja . Tu je tek na delu akademska prevara. Dopisivanje, na rad bez učešća, , plagijarizam, autoplagijarizam…. Kod nas je samo metrika broja radova bitna ali ne i kvalitet i čestitost….Tu treba uvesti red.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.