Princeza Katarina pomaže školi "Vuk Karadžić" u Republici Srpskoj 1Foto: Vladimir Maričić

Humanitarna organizacija Lajflajn iz Čikaga i Fondacija Princeze Katarine obezbedili su donaciju osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Bjeljini u Republici Srpskoj, u vidu kompletne zamene unutrašnje stolarije, zamene ulaznih vrata, 9 prozora, kao i ugradnje novog sistema grejanja i po dve nove zelene table i oglasne table za dve ucionice.

Ova veoma vredna donacija omogućena je zahvaljujući velikodušnosti Fondacije Džona i Mildred Medić Vučenić i Dobrotvorne fondacije porodice Nelson, kojom će se deci značajno poboljšati uslovi za učenje, a rad nastavnika učiniti mnogo lakšim, navodi se u saopštenju.

„Uz veliku pomoć prijatelja i dobrih ljudi iz inostranstva koji nisu zaboravili svoj zavičaj, moja Fondacija u Beogradu može da nastavi da ispunjava svoju misiju, a to je da uvek bude uz naš narod i pomaže tamo gde je najpotrebnije. Moja najveća nagrada je da vidim srećne osmehe na licima dece. Želim od srca da zahvalim Fondaciji Džon i Mildred Medić Vučenić i Fondaciji porodice Nelson, koje dugi niz godina blisko sarađuju sa Humanitarnom organizacijom Lajflajn iz Čikaga, nesebično pomažući ljudima i deci u Srbiji i Republici Srpskoj”, izjavila je Nj.K.V. Princeza Katarina.

„Veoma smo zahvalni Nj.K.V. Princezi Katarini, Humanitarnoj organizaciji Lajflajn iz Čikaga, kao i Fondacijama Džona i Mildred Medić Vučenić i porodice Nelson, koji su nam omogućili da predajemo u našoj školi u uslovima koje smo dugo priželjkivali. Prvi put posle 70 godina postavljen je novi ekološki sistem grejanja, a zamenjena je kompletna stolarija, devet prozora i ulazna vrata. U ime dece, njihovih roditelja i nastavnog osoblja u selu Popovi, neizmerno smo zahvalni na velikoj pomoći našoj školi“, rekao je Predrag Račanović, direktor OŠ „Vuk Karadžić“ u Bjeljini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari