Pripadnici Kosovske policije na prelazu Merdare jutros zadržali dva vozila Hitne pomoći iz srpskih sredina 1Foto: Z.S.M.

Pripadnici Kosovske policijesu jutros, oko 06:30, zadržali na prelazu Merdare dva vozila Hitne pomoći iz srpskih sredina pod izgovorom da poseduju dokumenta srpskih „paralelnih institucija“, saopštila je danas Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Zadržan je sanitet iz Štrpca koji je krenuo da preuzme teško obolelog pacijenta S. S. (71), operisanog u Nišu od karcinoma, a pripadnici kosovske policije vozača su na prelazu držali više od sat i po vremena.

Sličan scenario se, kako je istaknuto, dogodio i u četvrtak, kada je vozilo sa pacijentom na prelazu držano više sati.

Potom je na istom prelazu zadržano i vozilo Hitne pomoći iz Lipljana koje je prevozilo nepokretnog i teško obolelog pacijenta M. M. (77), upućenog na zdravstvenu intervenciju u Beograd.

Iako su oba vozila imala sve uredne papire, zavodni pečat i broj, pripadnici kosovske policije na Merdaru tvrdili su da takvi dokumenti nisu validni i da sledeći put vozila neće moći da prođu, iako medicinska dokumentacija predstavlja validni osnov za prelaz administrativne linije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari