Dva Srbina ranjena u Leposaviću od strane Kosovske policije, navodno prvo udarili vozilom u policijsku patrolu, ranjeni su van životne opasnosti 1foto EPA-EFE/ĐORĐE SAVIĆ

U Bistrici, opština Leposavić, na Kosovu i Metohiji, došlo je do incidenta u kome su ranjena dvojica građana srpske nacionalnosti, a na njih je oko 11.30 časova pucala Kosovska policija, iz koje za KoSSev kažu da su njihovu službenici otvorili paljbu, ali nakon što je vozač putničkog vozila, navodno, udario u policijsko i odbio da se zaustavi.

Na njih su pucali pripadnici Kosovske policije kod kontrolnog punkta.

Spekuliše se da ranjeni Srbi, čiji su inicijali, kako saznajemo, M.D. i D.S. nisu želeli da se zaustave na zahtev KP.

Iz policije za KoSSev potvrđuju da su njihovu službenici otvorili paljbu, ali nakon što je vozač putničkog vozila, navodno, udario u policijsko i odbio da se zaustavi.

U odgovoru za KoSSev iz Kosovske policije objasnili su da je jedinica koja se nalazi na ovom punktu, pokušala da zaustavi vozilo u kojem su se nalazili mladići.

Međutim, oni su navodno to odbili i udarili su vozilom u policijsku patrolu stacioniranu u ovom mestu, tvrde iz KP.

Nakon ovoga, kako dodaju, službenici su otvorili paljbu iz vatrenog oružja.

Ranjeni M. D. prevezen je u bolnicu u Kraljevu, a kako je za Kosovo Online rekao direktor bolnice u Kraljevu Zoran Mrvić

Mrvić je naveo da je danas oko 14.10 časova kolima Hitne pomoći iz Leposavića u njegovu bolnicu dovezen pacijent Miljan Delević, star 37 godina, sa zadobijenom prostrelnom ranom levog grudnog koša.

Mrvić je ocenio da je rana teška, ali da Delević nije životno ugrožen.

Naveo je da je pacijentu urađen skener, laboratorija i sve neophodne analize.

„Pacijent nije vitalno ugrožen, nadamo se da će se brzo oporaviti“, rekao je Mrvić.

„To što udarili u policijsku vozilo je direktno ugrožavanje života policijskih službenika, koji su, kako bi zaštitili – pucali iz vatrenog oružja“, navode iz KP za KoSSev.

Dodaju da su nakon toga osumnjičeni pobegla sa lica mesta, a da policija pokreće istragu.

O slučaju su, kako kažu, obavestili i Policijski inspektorat.

Informaciju je saopštila i Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije, ali sa drugačijim objašnjenjem kako je do incidenta došlo.

„Pripadnici specijalne Kosovske policije ROSU pucali su danas oko 11.30 časova kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu, na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić i to na vozilo u kojem su se nalazila dva Srbina. Tom prilikom ranjen je Miljan D. dok je njegov suvozač Dušan S. tek puk srećom prošao bez povreda, dok je čitav automobil izrešetan“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je Delević „pogođen u predelu levog grudnog koša i ima prostrelnu ranu“ s kojom je transportovan hitno u bolnicu u Kraljevu.

„Pripadnici Kurtijevih Rosu specijalaca na srpsko vozilo i Srbe u njemu zapucali su iz rafala samo zato što nisu želeli da dozvole da ih bez ikakvog osnova i i razloga Rosu policija maltretira. Kurtijevi specijalci Rosu nema šta da traže na severu KiM, kao i na ovom punktu koji je bespravno i nelegalno podignut, a sa koga svakodnevno maltretiraju srpski narod koji tuda prolazi“, navode iz Kancelarije.

Napominju da je „Beograd od početka prisustva specijalaca Rosu na severu upozorava da je njihov jedini cilj da izazovu incidente i maltretiraju naš narod u pokrajini, što se danas i pokazalo“.

„Očigledno je da Kurti ne preza ni od čega da pusti srpsku krv i to je jedina svrha postojanja njegovih eskadrona na severu KiM“, kažu iz vladine kancelarije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari