Pripadnici MUP tokom noći imali 96 intervencija, spaseno 10 osoba u Novom Sadu 1Foto: Beta/Dinko Gruhonjić

Pripadnici Sektora za vanredne situacije su tokom olujnog vremena protekle noći imali ukupno 96 intervencija u kojima je spaseno 10 osoba u Novom Sadu i dve u Bačkoj Palanci, dok su dve osobe zadobile povrede, a jedan muškarac u Bačkoj Palanci je stradao, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Trenutno je na snazi šest vanrednih situacija, na celoj teritoriji Novog Sada i Sremske Mitrovice, kao i u opštinama Šid, Ruma, Irig i Sečanj.

U saopštenju piše da je tokom protekle noći bilo angažovano ukupno 236 vatrogasaca-spasilaca sa 109 vozila, a od ukupnog broja intervencija, 72 su bile uklanjanje stabala, tri gašenja požara izazvanih udarom groma i devet ostalih intervencija.

Od početka olujnog nevremena, od 19. jula, pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica imali su ukupno 343 intervencije od kojih su 254 intervencije uklanjanja oborenih stabala, 24 intervencije gašenja požara izazvanih udarom groma i 32 ostale intervencije.

MUP je naveo da je od početka nevremena spasena ukupno 31 osoba, povređeno je sedam, dok je jedna osoba smrtno stradala.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i danas pružaju svu potrebnu pomoć našim građanima u otklanjanju posledica nevremena i ostaće na terenu jer su tokom današnjeg dana najavljene nove padavine“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari