Pripremite zalihe: Ceo Zrenjanin sutra bez vode 1Foto: M.Pudar/Danas

Zbog radova Elektrodistribucije Zrenjanin na trafo stanici sa koje se vrši napajanje bunarskih pumpi na izvorištu u četvrtak, 26. maja, će doći do prekida u vodosnabdevanju na teritoriji celog grada, saopštio je zrenjaninski JKP Vodovod.

Prema najavi Elektrodistribucije, u četvrtak, 26. maja, od 8,30 do 12,30 časova, izvodiće se radovi na redovnom remontu trafostanice koja obezbeđuje električnu energiju za napajanje bunarskih pumpi na izvorištu odakle se grad snabdeva vodom, što će prouzrokovati prekid u vodosnabdevanju na teritoriji celog grada.

Do prekida u vodosnabdevanju doći će prilikom isključenja napajanja u 8,30 časova, a normalizacija situacije u gradu uslediće 45 minuta nakon završetka radova Elektrodistribucije i puštanja trafostanice u rad, odnosno oko 13,15 časova.

To je vreme koje je potrebno da se postigne pun kapacitet rada bunarskih pumpi i stabilizuje pritisak vode u gradskoj vodovodnoj mreži.

Kad se stvore potrebni uslovi JKP „Vodovod i kanalizacija“ će uključiti agregate za napajanje bunarskih pumpi pa se očekuje da će u periodu od 10,30 do 12 časova biti obezbeđeno snabdevanje grada vodom slabijeg pritiska, zbog čega postoji mogućnost da viši spratovi wu zgradama budu bez vode.

Iz tog razloga apelovano je na sve korisnike u gradu da racionalno troše vodu.

Prema najavama iz Elektrodistribucije u slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odloženi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari