Odlukom opštinskog tužioca u Surdulici Ivan Radulović (20) će narednih osam dana provesti u pritvoru zbog prijave da je počinio krivično delo porodičnog nasilja.
Prema podacima SOS telefona u Vranju ovo je prvi slučaj u kome su pravosudni organi reagovali određivanjem mere pritvora, primenjujući Zakon o porodici.

Odlukom opštinskog tužioca u Surdulici Ivan Radulović (20) će narednih osam dana provesti u pritvoru zbog prijave da je počinio krivično delo porodičnog nasilja.
Prema podacima SOS telefona u Vranju ovo je prvi slučaj u kome su pravosudni organi reagovali određivanjem mere pritvora, primenjujući Zakon o porodici. Opštinski javni tužilac Danijela Trajković ovakvu meru objašnjava prijavom koju su protiv njega podneli roditelji, navodeći da ih je sin „tukao sve redom od oca, majke, starije sestre pa čak i babu koja živi sa njima“. Takođe, u prijavi se navodi da im je tražio im novac, za koji se predpostavlja da je trošio u kladionicama i kockarnicama, a najčešce se „obračunavao“ sa majkom.
– Zbog sumnje da je reč o bolesti zavisnosti, tužilaštvo je predložilo da se neuropsihijatar izjasni o zdravstvenom stanju Radulovića – naglašava Trajkovićeva. Ona je precizirala da su roditelji do sada u više navrata prijavljivali Radulovića zbog nasilničnog ponašanja, ali su kasnije odustajali verujući da će se on popraviti i prestati s nasiljem.
Na osnovu podataka iz policije i pravosuđa protiv Ivana Radulovića se vodi nekoliko sudskih postupaka zbog krađa, a u Beogradu i za jedno teže krivično delo. U daljem postupku biđe utvrđeno da li će protiv Radulovića biti podignuta optužnica za krivično delo nasilja u porodici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari