Pritvor za otmičara mladića iz Novog Sada: Nađen nepovređen u gepeku automobila na Klisi 1Foto: A. L./Danas

Viši sud u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana mladiću (17), osumnjičenom da je sa još tri dvadesetogodišnjaka oteo osamanestogodišnjaka. Ostali osumnjičeni biće saslušani danas.

Mladić iz Sremske Kamenice otet je 5. februara oko tri sata posle ponoći, kada se sa proslave vraćao kući.

Kada su oteli mladića (18), otmičari su od njegovog oca tražili otkup. Porodica je otmicu prijavila oko pola četiri ujutru između subote i nedelje. Osumnjičeni su uhvaćeni na deponiji na Klisi, a oteti mladić je bio nepovređen u gepeku njihovog automobila.

„Moj sin se vraćao sa rođendana i bio je blizu kuće kada je primio poziv. Otmičari su ga praktično namamili pozivom, a potom su mu prišli sa fantomkama na glavama i na silu ga strpali u vozilo. Kada su me pozvali, dali su mi sina na telefon, a on je rekao da će da mu naude ukoliko ne skupi i ne isplati 200.000 evra u kešu i da ni slučajno ne zovem policiju“, ispričao je otac mladića za medije.

Kaže da je razmišljao, razgovarao sa suprugom i ćerkama i da su zajedno odlučili da je najbolje da odmah pozovu policiju.

„Odmah nakon dobijene dojave maksimalno su angažovani svi raspoloživi resursi PU u Novom Sadu, izvršene su odgovarajuće provere, konsultovano nadležno tužilaštvo koje je ceo događaj kvalifikovalo kao krivično delo otmice. Ta lica su pokušala da pruže otpor, u jednom delu i jesu, ali kao što sam i rekao, imajući u vidu da se radi o kolegama koje su zaista sposobne i izuzetno spremne, ceo zadatak je završen na najbolji mogući način“, navodi za RTS major Momčilo Sovilj, pomoćnik načelnika PU Novi Sad.

Istraga protiv trojice punoletnih mladića koji se terete za otmicu vodiće se odvojeno

Više javno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv trojice mladića zbog sumnje da su, sa maloletnikom, učestvovali u otmici mladića u Novom Sadu, piše portal 021.rs.

Istraga protiv M. R. (20), S. B. Đ. (20) i G. B. (20) vodiće se odvojeno od postupka protiv maloletnog (17).

Osim što se sva trojica terete za otmicu, G. B. se na teret stavlja i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti na štetu više policajaca. Za ovo krivično delo predviđena je kazna zatvora u trajanju od tri do 10 godina.

Takođe, sumnja se da je S. B. Đ. falsifikovao isprave, što može rezultirati kaznom od tri meseca do tri godine zatvora.

Svi osumnjičeni su, uprkos pokušaju bega, uhapšena i prvobitno im je određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova, u kom roku su i saslušani.

Nakon saslušanja osumnjičenih, Više javno tužilaštvo je Višem sudu u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora.

U cilju zaštite žrtve otmice, javni tužilac je oštećenom 18-ogodišnjaku rešenjem odredio status posebno osetljivog svedoka.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari