Jelena Obućina foto medija centarfoto medija centar

Predstavnici Stalne radne grupe za bezbednost novinara dobili su danas od Posebnog tužilaštva za visoko-tehnološki kriminal obaveštenje da je identifikovan P.N, osumnjičen da je pretio novinarki Jeleni Obućini, i da mu je određena mera zadržavanja do 48 sati, prenosi UNS.

Kako se navodi, posebno tužilaštvo za VTK navodi da se sumnja da je Jeleni Obućini pretila osoba iz Velikog Gradišta stara 47 godina.

„Osumnjičenom P.N. je određena mera zadržavanja do 48 sati u okviru koje će biti priveden na saslušanje u Posebno tužilaštvo za visoko-tehnološki kriminal, nakon čega će biti doneta javnotužilačka odluka o preduzimanju daljih dokaznih radnji o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena“, piše u saopštenju tužilaštva.

Ova osoba osumnjičena je za krivično delo ugrožavanje sigurnosti za koje je zaprećena krivična sankcija kazne zatvora do pet godina.

„Posebno tužilaštvo za visoko-tehnološki kriminal je 1. decembra, odmah po prijemu informacije da je nepoznato lice ozbiljno pretilo fizičkim napadom na novinarku ”N1” preduzeća za javno informisanje iz Beograda, u saradnji sa Odeljenjem za visoko-tehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, preduzelo sve radnje predviđene zakonom kao i Obaveznim uputstvom Republičkog javnog tužioca o postupanju u krivičnim predmetima u kojima je ugrožena bezbednost novinara u vezi sa obavljanjem njihovog posla“, podsećaju iz tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari