Privedena braća Hofman: Tužilaštvo saopštilo - privođenje zbog snimaka nasilja i pretnji 1foto (BETAPHOTO/MILAN TIMOTIĆ/MO)

Više javno tužilaštvo u Beogradu izdalo je saopštenje povodom današnjeg hapšenja u TC Galerija.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas su u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala privedeno pet lica na informativni razgovor, piše N1.

Ova lica se dovode u vezu sa objavljivanjem više snimaka uznemirujuće sadržine, u kojima se vidi nasilje, pretnje, a, pored ostalog, se na njima čuju i tvrdnje da ta lica „reketiraju pola Beograda“.

Više javno tužilaštvo u Beogradu će u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije preduzeti sve neophodne mere iz svoje nadležnosti i provere u cilju utvrđivanja svih činjenica, u cilju procesuiranja učinilaca krivičinih dela i zaštite lične bezbednosti i imovine građana, saopštili su oni.

Ko su braća Hofman?

Na društvenim mrežama pojavio se još jedan snimak na kome se vidi kako Miljan Vidović Hofman, inače kik-bokser, maltretira i udara muškarca u hodniku nekog objekta.

Na snimku se vidi kako Vidović, polunag, udara čoveka. Navodno je reč o dostavljaču, prenosi N1.

On je u jednom trenutku govori: „Što si slao mojoj ženi poruke?“.

Ovo nije prvi put da Vidović maltretira ljude. Tokom prethodnih dana osvanuo je snimak na kome maltretira konobara. Nakon tog snimka oglasio se i muškarac objekta koji tvrdi da je gazda i da je sve bila šala.

Braća Ljuban i Miljan Hofman Vidović proteklih dana nalaze se u centru pažnje u BiH i Srbiji nakon što je objavljen video u kojem prete vlasnicima ugostiteljskih objekata i konobarima.

Prvo je objavljen snimak Ljuban Vidovića kako s grupom nepoznatih ljudi u Modriči u BiH obilazi ugostiteljske objekte i preti vlasnicima.

Obojica kikbokseri

Kako prenosi Index.hr, obojica su borci kikbokseri koji su imali uspješne karijere. Ljuban je nekadašnji prvak Europe u kikboksu, a Miljan je, boreći se pod zastavom Srbije, osvojio 2013. godine titulu prvaka sveta, a u disciplini K-1 poluteške kategorije do 81 kilograma.

Jednom je prilikom Miljan rekao da je boks napustio s 22 godine. Kazao je da je tada pokušao biti akademski građanin, ali brzo je napustio Medicinski fakultet. Ipak, karijere su im ostale u senci kriminalnih aktivnosti, piše Klix.ba.

Protiv njih se 2018. godine vodio postupak jer su u maju te godine oteli Nenada Jakovljevića iz Bijeljine. Kasnije je Ljuban, nakon što se predao, priznao delo kazavši kako su on i brat to učinili da bi naplatili dug.

Okružni sud u Banjoj Luci Ljubana je osudio na godinu dana zatvora, ali on je kaznu zamenio novčanim iznosom od 18.050 konvertibilnih maraka (oko 9230 eura).

Miljan je bio u centru pažnje dok je bio privatno osiguranje izvršiteljima koji su došli da oduzmu kuću porodice Kocić u Ulici Maksima Gorkog. Kako su mediji pisali, on je s grupom mladića „asistirao“ policiji i izvršiteljima.

Nova.rs piše kako je Miljan snimljen i pre nekoliko meseci s grupom batinaša u Pančevu, uoči protesta poljoprivrednika u tom gradu. Protest je bio usmjeren i protiv režima predsednika Aleksandra Vučića. Uz grupu huligana u kojoj je bio i Miljan Hofman Vidović tada je bio i generalni tajnik vlade Srbije Novak Nedić.

„Otac nas se odrekao preko novina“

Jednom prilikom, gostujući na Happy TV, Miljan je priznao da ih se otac odrekao preko novina.

„On smatra da smo mi otišli u kriminalne aktivnosti. Ustvari, on se nas nije odrekao skroz nego nam je dao uslov i ako ga ispunimo opet ćemo mu biti sinovi“, kazao je Miljan i objasnio da će ih otac opet „prihvatiti“ ako se vrate na pravi put.

Ljuban je tada rekao da su informacije njihovog oca o tome da su oni otišli u „duboki kriminal“ netačne dodavši kako je „loše informisan“, a Miljan je objasnio da bi bili u zatvoru, a ne na slobodi, da su kriminalci.

„Nemamo ništa loše o njemu da kažemo, jednostavno nemamo iste životne ciljeve. On je stvarno dobar bokser, dvostruki prvak“, rekao je Miljan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari