Privremena bolnica na Sajmu od danas više ne prima pacijente 1Foto: MOD

Privremena bolnica na Beogradskom sajmu, koju su pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije uredili za prihvat osoba sa lakšim simptomima zaraze korona virusom, od danas je zatvorena za prijem novih pacijenata, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako je objasnio koordinator privremene bolnice na Sajmu pukovnik dr Veljko Milić, u toj bolnici smeštena su 103 pacijenta i danas će deo biti prevezen u bolnicu u Mladenovac.

– Prvih 46 pacijenata biće danas prevezeno u Specijalnu bolnicu za interne bolesti u Mladenovcu, dok preostalih 57 čeka rezultate jučerašnjeg testiranja. Ako rezultat bude negativan, sanitetskim vozilima će biti prevezeni na svoje adrese i tamo će 14 dana biti u izolaciji. Ako rezultat bude pozitivan biće i oni prebačeni u bolnicu u Mladenovcu – rekao je pukovnik Milić i istakao da zatvaranje bolnice na Sajmu znači da od danas više nema prijema novih pacijenata u tu bolnicu.

Prema njegovim rečima, prvi pacijenti primljeni su 29. marta u bolnicu na Sajmu. Za sve to vreme, kako je istakao, kompletno osoblje privremene bolnice sačuvalo je svoje zdravlje.

– Niko se od medicinskog osoblja i logističke podrške u okviru bolnice nije razboleo i to je naš izuzetan uspeh – naglasio je pukovnik Milić.

Od kada je pretvoren u privremenu bolnicu, na Beogradskom sajmu bilo je smešteno oko 1.300 kovid pozitivnih pacijenata, a o njima je brinulo 620 zdravstvenih radnika.

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije obezbedili su logističke potrebe i spoljnje obezbeđenje privremene bolnice, kao i 3.000 kreveta, dok je medicinska zaštita bila u nadležnosti Ministarstva zdravlja.

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovano 48 novoobolelih od korona virusa, a jedna osoba je preminula. Ukupno u našoj zemlji do sada je registrovan 11.571 pozitivan slučaj na virus, a preminulo je 246 osoba.

U privatnom domu za stare u Petrovaradinu korona virusom pojavilo se novo žarište, zaraženo je 28 osoba, saopštio je pokrajinski premijer Igor Mirović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari