REKTORATfoto BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Povodom proslave 214. godina postojanja Univerziteta u Beogradu danas će na svečanosti biti dodeljena priznanja i povelje profesorima i studentima tog univerziteta.

Priznanja će dobiti profesori emeritusi Mirko Vasiljević sa Pravnog fakulteta, Vladimir Kostić sa Medicinskog fakulteta, Mirko Grčić sa Geografski fakultet i Karlo Raić sa Tehnološko-metalurškog.

Nagrade u iznosu od po 25.000 dinara iz fonda „Potporučnik Borko Nikitović“
dobiće Nikola Velov, student Matematičkog fakulteta, kao i Miodrag Popović i Mihailo Milenković sa Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta.

Za najbolje naučno-istraživačke i stručne radove studenata Univerziteta u Beogradu u 2021. godini, nagrađeni su Emilija Jovanović, studentkinja Biološkog fakulteta, za rad „Kardioidi – novi modeli ljudskog srca u istraživanju lekova i regenerativnoj medicini“; Aleksa Mijatović, student Fakulteta veterinarske medicine, za rad „Protektivno dejstvo vitamina B1 na aktivnost holinesteraza, oksidativne i inflamatorne procese u jetri pacova tretiranih hlorpirifosom“; Tamara Babić, studentkinja Filološkog fakulteta, za rad pod nazivom: „Hajdegerovska hermeneutika i tumačenje srpske književnosti: pregled i perspektive“ i Jelena Čakarević, studentkinja Elektrotehničkog fakulteta, za rad „Minimization of Commutation Losses in LLC Resonant Converter with GaN HEMTs and Si based MOSFETs“.

Na svečanosti će biti nagrađeni i “Student generacije” za školsku 2020/2021. godinu, njih ukupno 31.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari