Priznanja SUBNOR-a ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije 1Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Savez udruženja boraca narodnooslobodilačkih ratova (SUBNOR) Srbije dodelio je danas medalje borca, najviše boračko priznanje tog saveza, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i ratnim komandantima herojskih brigada Vojske Jugoslavije i ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako je saopšteno iz ninistarstva odbrane, medalje borca dodeljene su za izuzetan doprinos u odbrani otadžbine od NATO agresije na SR Jugoslaviju 1999. godine, a uz Mojsilovića dodeljeno je i ratnim komandantima 126. brigade VOJIN, 250. raketne brigade PVO, 63. padobranske brigade, 37, 125. i 549. motorizovane brigade.

Na svečanosti povodom 80 godina od formiranja partizanskih divizija i brigada Narodnooslobodilačke Vojske Jugoslavije, ministru odbrane Milošu Vučeviću dodeljena je Plaketa SUBNOR-a.

Načelnik Uprave za odnose sa javnošću, pukovnik Mihailo Zogović i načelnik Uprave za tradiciju, standard i veterane, pukovnik Dragan Milković, dobili su zahvalnice, a posebna priznanja uručena su pripadnicima ministarstva odbrane i Vojske Srbije za pomoć u realizaciji aktivnosti SUBNOR-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari