Prodavnice u Beogradu od danas bez plastičnih kesa

Ostavite komentar


  1. Donose zabrane i odluke, a rešenje ni na vidiku. Ostavili su glavi grad bez železničke stanice, autobusku su smandrljali, ukinuli linije gradskog prevoza, itd. i sad i ovo. Kompletni idioti, da upotrebim izraz koji je iskoristio predsednik Srbije u obraćanju gradjanima, dakle skroz legitimno!

    1. Beogradjanine – bravo.
      Ova odluka o kesama bajnog ministra Trivana je vise od maloumnosti.
      Vec su kese od biorazgradivog materijala, svaka druga pukne na kasi, a naplacivane su 5 dinara!
      Jer je Trivan, diplomirani Bosanac, dobio zadatak da i on osmisli nacin za punjenje budzeta.
      Bosanci u vlasti u Beogradu – mrze Srbiju!

  2. Ovo su budalaštine koje ni na razvijenom zapadu nisu zaživele. Od 2016. kod nas u Holandiji je stupila zabrana davanja besplatnih plastičnih kesa. To je trajalo neko vreme, prodavci su naplaćivali kese 5 centi i to se sada više uopšte ne primenjuje sem za kese namenjene za komercijalnu prodaju. Bele i providne plastične kese čak i u velikim supermarketima stoje pored korpi sa voćem i povrćem ukoliko ono nije upakovano na meru. Da ne govorim o malim prodavnicama – tamo se normalno dobijaju plastične kese.
    Papirne kese su skuplje od plastičnih i to je glavni razlog njihove upotrebe a svaki prodavac želi prodati proizvod i ugoditi mušteriji. Sta je možda boboljsano: svest NEKIH gradjana o reciklaži.Vise od dve decenije postoje različite kante ali se ne nalaze na svakom ćošku. Od pre par godina su počeli pored običnih podzemnih kanti da ugrađuju i kante gde se odlaže papir, metal i staklo. Nije slučaj svugde ali gde god je moguće. Opština posle toga taj reciklirani materijal prodaje i knjiži kao prihod. Ja sam savesno reciklirao godinama, trošio svoje vreme na odvajanje, na odlazak dva bloka niže samo da bih odložio razdvojeno smeće. Sada, nakon što sam doživeo nepotrebno birokratsko zavlačenje iz opštine oko jednostavnih stvari bacam sve u istu kantu.

  3. Nisu problem kese nego ljudi. Kese ukinuti necete nikad jer nema drugog resenja. Propasce vam i ova kvazi ekoloska mera. Kao i sve druge. Onih 90 uliva kanalizacija u savu i dunav ce ostati jos sto godina dok ne izumremo kao narod.

    1. Najveći problem jesu ljudi,
      oni koji bacaju i kese i flaše i limenke i pikavce van kante, koji ne kupe izmet svojih pasa, koji parkiraju gde žele, koji u ulici sa belim kućama svoju farbaju u roze ili zlatno uz gipsanog lava kao bonus, itd. Ukratko, oni koji prvi put nekoga vide i obrate mu se odmah kao da su zajedno čuvali ovce.

    1. A jesi li ti čuo da postoje cegeri, torbe itd. u koje se može staviti kupovina? Ja to oduvek koristim i uopšte ne boli, pa neće ni tebe i sličnima.

  4. Bravo. Konacno jedna normalna odluka ove Vlade. Jos kada bi izbacili i plasticne flase, bilo bi odlicno. Da ostavimo bar malo prirode nasoj deci.

    1. Nije tu problem ni u kesama ni u plasticnim flasama niti u bilo sta vec u vama nekulturnim olosem. Za sve to ima resenje, Reciklaza.

  5. Svi kukali da se ukinu kese, a sad je to najgora odluka ikada. Naravno, zato što je to uradio SNS. Da slučajno uđemo u EU pod Vučićem, sve bajne demokrate iz opozicije bi rekle kako je to najgora odluka u istoriji, iako su im sada puna usta EU.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.