Samo ovog meseca Fabrika akumulatora iz Sombora, koja je od polovine prošle godine u vlasništvu šabačkog koncerna Farmakom MB, na tržište Rusije plasiraće 20.000 akumulatora. Plasman u Rusiju je udvostručen, a povećan je i u zemlje srednje i istočne Evrope, pa se sada polovina proizvodnje izvozi.

Samo ovog meseca Fabrika akumulatora iz Sombora, koja je od polovine prošle godine u vlasništvu šabačkog koncerna Farmakom MB, na tržište Rusije plasiraće 20.000 akumulatora. Plasman u Rusiju je udvostručen, a povećan je i u zemlje srednje i istočne Evrope, pa se sada polovina proizvodnje izvozi. Prošle godine ovde je proizvedeno oko 900 hiljada akumulatora, a 40 odsto je izvezeno. Radovan Mijailović, generalni direktor, kaže da su veoma tražene baterije za viljuškare i traktore i najavljuje da će u drugoj polovini godine kapacitet biti znatno povećan, da će se godišnje proizvoditi milion i 600 hiljada akumulatora.
– U proširenje kapaciteta ove godine uložićemo skoro pet miliona evra. Investicije su već započete, od početka godine ovde proizvodimo plastične kutije za baterije. Pogon za reciklažu i topionica iz Sombora se sele u Farmakomovu fabriku u Zajači, a radnici će biti preraspoređeni u Fabriku akumulatora – rekao je Mijailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari