Produžen pritvor vođi navijača Partizana 1Foto: Freeimages

Viši sud u Beogradu, krivično vanraspravno veće produžilo je pritvor do 30 dana prema okrivljenima Veljku Belivuku i M.M, zbog opasnosti da će u slučaju boravka na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Viši sud u Beogradu je, 27. jula posle podignute optužnice, produžilo pritvor i zbog načina i posledica krivičnog dela za koje se terete, a koje su dovele do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje tog krivičnog postupka.

Prema okrivljenom M.K, rešenjem krivičnog veća istog dana, određen je pritvor zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da se okrivljeni nalazi u bekstvu, navodi se u saopštenju.

Okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv vođe navijača Partizana Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i još dve osobe zbog pomaganja u ubistvu Vlastimira Miloševića koje se dogodilo krajem januara u centru Beograda.

Belivuk je uhapšen početkom februara i od tada je u pritvoru, podsećaju mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari