Profesori FPN: Praksa u Srbiji daleko od onoga o čemu učimo studente

Podršku građanskim protestima potpisale više od tri četvrtine profesora i nastavnika Fakulteta političkih nauka u Beogradu

Ostavite komentar


  1. Loše ih profesore učite. Učite ih, život živ, koji se mora sa što manje patnjue proživeti. Uvek sam mislio i ako me je život demantovao.Da su profesori individue koje se pobune kad primete nadolezeću krizu a ne kad stvar kolapsira, pa profesori horki zapevaju . ovo ne valja. Sada smo profesori svi pametni. Jer 30 godina ne vidimo haos koji klizi ka kolapsu države i naroda.

    1. Iz redova koje si napisao, vidi se da si nepismen a nadobudan da učiš pametnije i obrazovanije od
      sebe.
      Ako to radiš spontano, onda si glup a ako radiš po nagovoru -onda si bot.

      1. Sojer,uočljivo je da ti gramatika „ne stoji“ a siguran sam da i ne znaš gde je FPN.Ovo iz razloga da te podsetim da demokratija nije samo za intelektualne elite jer pobogu deo demosa,čak većina nepripada toj eliti i ima pravo na stav,baš kao što to nedavno reče pred.Vučić da građani imaju pravo na javno ispoljavanje stava,demonstracije…ali na miran način.Znači da ti protesti,kako je rekao nisu rušilački.Iz takvog njegovog javno rečenog stava proizilazi da je veći poznavaoc demokratije od tih 85%profesora FPN i ne samo poznavaoc nego i aktivni pobornik.Toliko Sojeru o tvojoj reakciji.pozdrav

      2. @ Tom Sojer,
        Moli Boga što te ovi danasovci neprincipijelno štite neobjavljivanjem mog odgovora..
        Dabio si ‘divan’ i tačan odgovor. Ali eto ti si privilegovan i brane tvoju prizemnu malograđansku glupoat. Jasno mi je da se mora proći čistilište. Srbija se mora resetovati i statu u red civilitovanjh.Podrepaši moraju otići na smetlište istorije.

  2. Bravo za profesore i saradnike. Ovaj fakultet je u moje vreme bio bastion slobodnog mišljenja i bez tabu tema. Zato mora biti u prvim redovima borbe za demokratiju i protiv diktature i medijskog mraka.

  3. A vi profesori, onda, kritikujte stvarnost. Nauka nije zbir mustri o tome kako nešto treba urediti. Nauka je kritika postojećeg.

  4. Sve vam je za dzaba gospodo profesori sve kok se u srbiji pitaju Seselji i Seseljici, Nikolici i Nikolcici te Vucici i vucici….

  5. Drago mi je sto su profesori i nastavnici podrzali gradjanske proteste-vrlo lepo su obrazlozili i zasto.Imam samo zamerku na fotografiju-ova gospodja je previse cesto na slikama i snimcima sa protesta,ima toliko drugih ljudi,pogotovo mladih,tako da..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.