U suđenju za korupciju na kragujevačkom Pravnom fakultetu juče su u Okružnom sudu u Smederevu ispitani profesori Branislav Marković, Miodrag Mićović i Slobodan Panov. Sva trojica su izjavila da nisu krivi. Profesor Branislav Marković je do penzionisanja bio je redovni profesor kragujevačkog Pravnog fakulteta i dekan, a tužilac ga tereti da je od 2001. do 2004. više puta zahtevao i primao novac u iznosu od 2.600 evra da u indekse studenata upiše prelazne ocene iz predmeta Nauka o upravljanju i Upravno pravo.


Okrivljeni Marković je izjavio da tužilac nema nikakve dokaze, tvrdeći da „nikada nije tražio i primio ijedan evro“ ni od kolega ni od studenata i njihovih rođaka i znanaca. Profesor Miodrag Mićović je izjavio da je redovni profesor Pravnog fakulteta u Kragujevcu ali da „uporedo radi u zvanju redovnog profesora na još tri fakulteta i jednoj visokoj poslovnoj školi“ i da nije imao vremena ni sa kolegama da uspostavi bliskiji odnos, a posebno sa vannastavnim osobljem, pošto je u Kragujevcu jednom nedeljno. Mićović je naglasio da sa optuženim Andrijom Tomovićem, koji je, prema navodima optužbe, posredovao kod profesora da određenim studentima upiše prelaznu ocenu bez polaganja ispita, nikada nije imao ni prilike da uspostavi kontakt. Tužilac tereti Mićovića da je ocene, prema izjavama studenata, prodavao za 300 do 500 evra i „kvalitetna alkoholna pića i strane parfeme“, kao i da je za pojedine studente posredovao kod kolega da im upišu prelaznu ocenu.

Priznao u „pravoslavnom smislu“

Vanredni profesor Slobodan Panov na pitanje predsednika sudijskog veća Slađane Bojković kako se izjašnjava odgovorio je da priznaje krivicu i dodao posle dramske pauze „u pravoslavnom smislu – jer je svako grešan“ i odbacio optužbu za krivična dela, koja mu se stavljaju na teret „jer ih nije počinio“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari