Od mraza do 15 stepeni: Prognoza vremena do kraja nedelje 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji u ponedeljak promenjivo oblačno i prohladno, ujutro mraz. U južnim i centralnim predelima ponegde se očekuju slaba kiša, susnežica i slab sneg.

Prema prognozi vremena Weather2Umbrella, severni vetar do kraja dana biće u skretanju na jugoistočni.

„Jutarnja temperatura biće od minus četiri do nula Celzijusovih, maksimalna dnevna od tri do sedam stepeni. U Beogradu u ponedeljak promenjivo oblačno i prohladno, ujutro uz slab mraz. Severni vetar do kraja dana biće u skretanju na jugoistočni. Jutarnja temperatura minus jedan, maksimalna dnevna pet stepeni“, navodi se u prognozi.

Prema istim informacijama, u Srbiji tokom većeg dela sledeće sedmice očekuje se suvo, stabilno i pretežno sunčano, samo u petak uz prolazno naoblačenje sa kišom, na višim planinama sa snegom.

„Na početku sedmice ujutro mraz, potom postepeni porast temperatura i prema kraju sedmice maksimalne vrednosti biće ponegde i preko 15 stepeni. U Beogradu tokom većeg dela sledeće sedmice očekuje se suvo, stabilno i pretežno sunčano, samo u petak uz prolazno naoblačenje sa kišom. Na početku sedmice ujutro mraz, potom postepeni porast temperatura i prema kraju sedmice maksimalne vrednosti biće ponegde i do 15 stepeni“, prognoziraju njihovi meteorolozi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari