Jače naoblačenje, kiša, pljuskovi, grmljavina i sneg: Prognoza vremena za naredne dane i kad nam stiže zahlađenje 1Foto:Danas/ Radmila Briza

U petak rano ujutro u Vojvodini, tokom dana i u ostalim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, prognoza vremena je za sutra i naredne dane.

Prognoza vremena meteorologa iz Wather2Umbrella nedvosmisleno ukazuje da nam skledi obrt kada je vreme u pitanju, a umesto današnjeg sunca, duvaće umeren do pojačan jugozapadni vetar, na planinama i na zapadu veoma jak, dok će u košavskom području duvati jak jugoistočni vetar.

„Temperatura će se kretati od 10 stepeni u Vojvodini do 16 na jugu Srbije. Posle podne i uveče vetar će biti u skretanju na veoma jak severozapadni, temperatura će biti u osetnijem padu, a kiša će na planinama preći u susnežicu i sneg“, navodi se na zvaničnoj fejsbuk stranici Weather2Umbrella.

Kako oni navode, u Beogradu u petak oblačno sa kišom i pljuskovima, uz umeren južni vetar.

„Temperatura do 12 stepenio. Posle podne vetar će biti u skretanju na jak severozapadni, a temperatura u padu. Za vikend veoma hladno i vetrovito. U subotu kiša, u brdsko-planinskim predelima sneg, samo će u Vojvodini i u Negotinskoj Krajini biti suvo. Duvaće veoma jak severizapadni vetar, na istoku Srbije i na planinama sa olujnim udarima. U nedelju suvo. Maksimalna temperatura tokom vikenda od 4 do 8 stepeni. Početkom sledeće sedmice toplije, a već u utorak novo naoblačenje sa kišom. U Beogradu za vikend veoma hladno i vetrovito. U subotu kiša. Duvaće veoma jak severizapadni vetar. U nedelju suvo. Maksimalna temperatura tokom vikenda do 6 stepeni. Početkom sledeće sedmice toplije, a već u utorak novo naoblačenje sa kišom“, prognoza vremena je za naredne dane.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari