Prognoza vremena: Upozorenje na olujnu i orkansku košavu, zatim toplije vreme, sa čestom pojavom kiše 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je danas ponovo upozorenje na olujnu i orkansku košavu na području naše zemlje.

Upozorenje se odnosi na period od 3. do 5. decembra, kao i od 7. do 9.

Kako se navodi, u prvoj dekadi decembra duvaće umeren i jak južni i jugoistočni vetar, koji će od večeras do ponedeljka, kao i sredinom naredne sedmice imati olujne (preko 17 m/ѕ), a na jugu Banata i udare orkanske jačine (preko 28 m/ѕ).

U košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata i u donjem Podunavlju imati povremeno i olujne udare, posebno u ponedeljak ujutru.

U utorak će vetar kratkotrajno biti u slabljenju i skretanju na severozapadni, dok se od srede ponovo očekuje jačanje istočnog i jugoistočnog vetra. Na planinama se očekuje topljenje snega.

Tokom dana umereno do potpuno oblačno, u ponedeljak uglavnom suvo, a od utorka pre podne ponovo sa kišom koja se prvo očekuje na severozapadu zemlje, a posle podne i u ostalim predelima.

Zatim se očekuje pretežno oblačno i toplije vreme, sa čestom pojavom kiše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari