Programe istorije nisu pisali državni neprijatelji

Iz Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja odgovaraju na kritike grupe istoričara

Ostavite komentar


  1. Čudi me da nisu prihvatili Bečku ponudu da nam oni (besplatno) štampaju udžbenike istorije. Da mladi srbi konačno nauče da su Miloš Obilić i Gavrilo Priincip bili teroristi, a Jugoslavija „tamnica naroda“, Jasenovac homanitarni centar…itd. Suština je da se stide što su srbi, i da im više ne padne na pamet da se brane, inače će proći kao Mladić.

  2. Postovani reformatori, ja radim kao profesor istorije u gimnaziji i mogu Vam reci da je Vasa reforma prava katastrofa.
    Vi ste rasparcali jedan dogadjaj kroz celu knjigu. Nije Vam istorija hazarski recnik pa da je citate kako Vam odgovara i odakle hocete.
    Svaki dogadjaj predstavlja splet nekoliko cinioca, vi ste te cinioce odvojili i time dodatno zbunili ovu mladez a nama dodatno otezali posao.
    Sram Vas bilo

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.