Zajednička promotivna akcija Festivala uličnih svirača i dnevnog lista „Danas“ održana je u subotu, u centru Novog Sad, uz veliko interesovanje prolaznika. Uz kraći umetnički program, Novosađani su imali priliku da se informišu o predstojećem, 14. po redu, Festivalu uličnih svirača, čitajući „Danas“, čije je vikend izdanje objavljeno uz specijalni dodatak posvećen ovoj manifestaciji, koja će u Novom Sadu biti održana od četvrtka, 4. septembra.


Kombi-štand za prodaju novina bio je od ranog jutra parkiran na početku Zmaj Jovine ulice, a kupci svakog primerka lista „Danas“ imali su mogućnost da besplatno dobiju i jednu knjigu po svom izboru, u okviru tradicionalne akcije naše medijske kuće „Hiljadu poklona za hiljadu čitalaca“. List je u subotu u čitavoj državi, kao i u regionu, izašao u specijalnom ilustrovanom omotu na četiri strane, koji je u potpunosti posvećen Festivalu uličnih svirača.

Novosađani su bili oduševljeni što u vikend izdanju naših novina zatiču i kompletan program, uz satnicu dešavanja na Festivalu i mapu punktova na kojima će se odvijati nastupi učesnika, kao i najavu svih programa predstojećeg najveselijeg gradskog festivala.

Kako je našu zajedničku akciju podržalo i javno-komunalno preduzeće „Gradsko zelenilo“, bili su obradovani i Novosađani koji su odlučili da dan provedu na najpopularnijoj plaži „Štrand“ jer je ovo preduzeće prvih 500 sugrađana koji su došli na „Štrand“ častili sa našim novinama i specijalnim dodatkom o Festivalu uličnih svirača.

Za to vreme, u centru je oko našeg štanda bilo sve veselije. Posetio nas je i bivši dugogodišnji glavni urednik Miša Ramač, kao i šef novosadskog dopisništva Radovan Balać. Na promociju je došao i Borislav Beljanski, direktor Festivala uličnih svirača:

– Velika nam je čast što je ove godine list „Danas“ medijski sponzor našeg Festivala, a nadam se da je i vama čast da sarađujete sa jednim ovakvim Festivalom koji nosi najpozitivnije poruke celom svetu. Današnja akcija je sjajna jer smo zajedničkim snagama obradovali sugrađane, a na najlepši način ih i obaveštavamo šta će se zbiti na ovim našim ulicama za koji dan, izjavio je Beljanski za naš list.

Akciji Danasa pridružio se i Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije Novog Sada koja je pokrovitelj Festivala. S obzirom na činjenicu da je ovu manifestaciju prošle godine posetilo više od 70 hiljada ljudi, pitali smog a o značaju Festivala kada je turizam Novog Sada u pitanju.

– Festival svake godine poseti sve više i više, kako naših sugrađana, tako i turista. Festival uličnih svirača je jedini u region i koliko je značajan u društvenom i kulturnom smislu, toliko je značajan i za turizam. Zato im je i dodeljena nagrada „Turistički cvet“. Ono što želim posebno da istaknem je da sam oduševljen akcijom vašeg lista koja je toliko kreativna. Smatram da ovakve kulturne događaje i treba propratiti i da oni bez jedne ovako značajne medijske podrške ne mogu, izjavio je za list „Danas“ Knežević.

Posebno nas je obradovalo što naš štand posetio i generalni sekretar Evropskog pokreta u Srbiji – Kancelarija u Novom Sadu, Aleksandar Simurdić. Novosadska kancelarija ove godine obeležava deceniju postojanja, a Simurdić je izabrao više knjiga iz naše bogate ponude, od onih „diplomatskog“ sadržaja kao što je knjiga „S Titom četvrt veka u kabinetu“ Blaže Mandića, do „Zagrebačkih kronika“ Miljenka Jergovića iz biblioteke „XX vek“, pisca kojeg, kako nam je rekao, redovno čita.

U programu promocije učestvovali su artisti na štulama i žongleri umetničke trupe „Kreativni pogon“ iz Novog Sada, a spontano im se pridružio i jedan od stalno prisutnih uličnih svirača iz centra grada. Sjajna atmosfera u podnožju Katedrale tako je na najbolji način najavila skori početak Festivala uličnih svirača koji organizuje Umetnička asocijacija „Inbox“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari