Prostest radnika na internetu sutra ispred Vlade Srbije

Ostavite komentar


  1. Da su oktobra uveli porez i doprinose 15% za frilensere, i otpisali dugove unazad, do sada bi uzeli više para nego što će za svu prinudnu naplatu, jer pojedenih para NEMA. Plus bi imali kontinuirani upliv svežeg novca u budžet od svih. Sačuvali bi ljudima i zdravlje i poslove. Plus bi mogli da otpišu nepravedne namete domaćim privrednicima koje su zatvorili, ali im ostavili da plaćaju obaveze.

    Ali ova vlast ne zna ni osnovnu matematiku, ne zna da sačuva socijalni mir, da kalkuliše, da sluša narod. Zna samo za represiju. Pošto je ova vlast nesposobna, nema sluha za narod čiji su predstavnici, vreme je PROTEST!

  2. Podrška frilenserima! Ne unišavajte nas i naše porodice, definišite naš status i obaveze da možemo da nastavimo sa našim životima i budemo građani koji doprinose zajednici. Ne pravite od nas robove, koji neće imati drugog izbora nego da se sele odavde

  3. Sama budala ce ostati u Srbiji posle ovoga. A Ana neka se bori protiv bele kuge podmladjivanjem penzionera jer su oni jedina buducnost napredne srbije.
    Freelanceri su jedini koji su unosili devize u ovu zemlju i sve trosili ovde a Vucic se pravi mutav i blesav. Represija na gradjane Srbije? Posto smo visak, ja cu sa svojom maloletnom decom pobeci u normalnu zemlju. Ovakvo protivzakonje nije vidjeno ni u Africi. Vidjeno je jedino za vreme impeeratora Nerona a Vucic neka zapali sada Beograd i neka peva.

  4. Ne razumem sto bi vi bili pistedjeni u odnosu na sve ostale koji isto tako rade za minimalne pare i placaju porez sve ove godine!

    1. Većina frilensera je u proseku zaradjivala toliko da ne može ni paušal da otvori a da ne bude na nuli ili na nekom bednom minimumu od 100-200 eura. Proteklih godina se na vlast apelovalo da se reši status frilensera, da se priznaju doprinosi i donese zakon i pravilnik koji bi im pojednostavio poslovanje. Shvatite da nijedan model poslovanja za većinu frilensera ne odgovara, ne isplati se raditi. Većina tih frilensera nije mogla da nađe posao u Srbiji i ovo je bio način da zaradi i preživi. Svi imaju pogrešnu sliku o frilenserima koju čini mali broj onih koji stvarno mnogo zarađuju. Kod većine je to iznos prosečne plate. Taj novac se pojeo, pomagala se porodica, plaćali su se računi. Umesto da podržite frilensere, da im se nađe rešenje i uđu u legalne tokove zvanično, vi i slični vama postavljaju stalno pitanje zašto oni da budu pošteđeni poreza a drugi ne?
      Niko ovde ne postavlja pitanje obaveza prema državi. Ali ako je država napravila ozbiljan propust, da je dozvolila da se nižu godine i tako napabirči frilenserima ozbiljan dug sa kamatama, zar nije logično rešenje da se nađe kompromis i oprosti deo duga ili ne naplati nešto retroaktivno što je pojedeno, već dozvoli frilenserima da uđu u legalne tokove i svojim radom u narednom periodu doprinesu zemlji i njenom boljitku?
      Ne budite na kraj srca, ovo su ljudi koji se bore za goli život, kao i svi drugi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.