Najvažnije je da deca dobiju pristojne uslove za boravak , i naravno , da su bezbedna. Lokalna samouprava dala je prioritet uređenju naših vrtića jer je to najbolje ulaganje u budućnost. Sanacije objekata nisu rađene duže vreme, a u nekim vrtićima od njihove izgradnje. Posle dve decenije izgradiće se i novi vrtić, u naselju Triangla.

Najvažnije je da deca dobiju pristojne uslove za boravak , i naravno , da su bezbedna. Lokalna samouprava dala je prioritet uređenju naših vrtića jer je to najbolje ulaganje u budućnost. Sanacije objekata nisu rađene duže vreme, a u nekim vrtićima od njihove izgradnje. Posle dve decenije izgradiće se i novi vrtić, u naselju Triangla. Idejni projekat je završen, očekuje se dozvola za gradnju i u njemu će biti smešteno 200 dece. Planiramo i izgradnju centralne kuhinje u novoj industrijskoj zoini, jer to je jedan od najvitalnijih punktova za rad naše ustanove, kaže Marica Vuletić, direktor PU „Naše dete“.
Inače u okviru ove ustanove radi 12 gradskih vrtića i 49 pripremnih predškolskih grupa na selu. Oko tri hiljade mališana pohađa ovu ustanovu. Međutim, trenutno ima čak 810 dece na čekanju, od toga 512 dece je rođeno 2006. i 2007. godine. Ohrabruje da ima sve više dece u Šapcu ali nedostatak smeštajnih kapaciteta je neuralgična tačka kako za roditelje tako i za lokalnu samoupravu. Pojedine grupe imaju veći broj dece od norme, ali na svaki način PU „Naše dete“ pokušava da izađe u susret roditeljima. Jedan deo porodica u izuzetno je teškoj situaciji jer o deci nema ko da brine dok su roditelji na poslu, a za angažovanje drugih lica nemaju sredstava. Smeštaj u vrtiću sa kompeltnom brigom i kvalitetnom ishranom lokalna samouprava subvencioniše sa oko 70 dsto sredstava, tako da roditelji mesečno izdvajaju u proseku tri do četiri hiljade dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari