Protest prosvetnih radnika u Gornjem Milanovcu podržaće škole u Čačku, Ivanjici i Kragujevcu 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Sindikata obrazovanja Čačak (SOČ) Vladimir Adžić izjavio je danas da će prosvetni radnici u Čačku, Ivanjici i Kragujevcu podržati štrajk i protest prosvetnih radnika u Gornjem Milanovcu koji su najavljeni za 24. januar, od 12 do 13 časova zbog neisplaćenih naknada za prevoz.

On je rekao na konferenciji za novinare u Čačku da će tog dana u svih 29 škola u Čačku nastava biti obustavljena na sat vremena, a da će prosvetni radnici Čačka organizovano doći na protest prosvetnih radnika u Gornjem Milanovcu na centralnom gradskom trgu.

Prema njegovim rečima 24. januara će i sve škole u Ivanjici i 42 škole u Kragujevcu obustaviti nastavu od 12 do 13 časova, a prosvetni radnici iz tih gradova takođe će organizovano doći na protest u Gornji Milanovac.

Adžić je dodao da će se protestu prosvetnih radnika u Gornjem Milanovcu pridužiti i zdravstveni radnici iz te opštine kojima se ne isplaćuju troškovi dolaska i odlaska sa posla.

Adžić, koji je i član Predsedništva Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, rekao je da Opština Gornji Milanovac već godinu dana ne isplaćuje redovno nadoknadu prosvetnim radnicima za dolazak i odlazak sa posla, čime krši Zakon o radu i Kolektivni ugovor kojima je to predviđeno.

Prema Adžićevim rečima, opštinska uprava traži od prosvetnih radnika da koriste mesečne karte za prevoz što je oko 600 prosvetnih radnika odbilo jer im ta opcija ne odgovara.

Jednočasovni štrajk i protest prosvetnih radnika u Gornjem Milanovcu 24. januara organizuje Sindikat obrazovanja Gornji Milanovac, koji je član Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari