Protest ratara se nastavlja: U ponudi nisu opet razjašnjene dve tačke, prečistili smo tekst i čekamo odgovor 1Foto: A. Latas

Blokada poljoprivrednika u centru Novog Sada proširena je do Jevrejske ulice. Sada se kolima ne može proći sve od Srpskog narodnog pozorišta do Varadinskog mosta.

Sam Bulevar Mihajla Pupina blokiran je od juče od 10 časova ujutro i ne zna se do kada će da traje. Paori koji su u Novom Sadu već peti dan na demonstracijama kažu da su i danas u kontaktu sa Ministarstvom poljoprivrede, ali dogovora još nema.
„Oni su nama danas ponovo poslali ponudu gde opet nisu razjašnjene dve tačke, odnosno, mogu biti ali i ne moraju. Mi smo prečistili taj tekst i sve razjasnili i poslali im nazad. Ako oni to sad prihvate postićemo dogovor“ rekao je poljoprivrednik Radoslav Adamović.
Dodaje, da su smanjili svoje zahteve, ali ako ministarstvo ne prihvati ovo što su danas poslali, vratiće se na stare zahteve i na ulicama ostati dok se ne ispune.
On se još jednom izvinio Novosađanima što već peti dan trpe blokadu centra, ali i zahvalio što im pružaju podršku.

Kako je ranije javio 021, od jutros je blokiran deo Bulevara Mihajla Pupina, od silaska sa Varadinskog mosta do Skupštine grada.

Poljoprivrednici su zbog toga pozvali policiju da dođe kako bi regulisala saobraćaj, jer, iako protest traje pet dana, i dalje dosta građana ne zna za blokade, pa dolazi do nepotrebnih rasprava.

Za portal 021.rs požalili su se da saobraćajna policija više nije tu da brine o protoku saobraćaja u ulicama oko dela koji je blokiran, dok komunalci, iako su im doneli dva dodatna kontejnera, sada ne dolaze da ih isprazne.


Kako se 021.rs uverio, pored više podzemnih kontejnera na Bulevaru Mihajla Pupina počele su da se prave gomile, a i korpe za otpadke su uglavnom prepune. Kod dela gde se nalaze poljoprivrednici skoro da nema otpadaka na ulici, sem opušaka i vidi se da se trude da sve održe što čistije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari