Protest u Krčedinu: Meštani bez vode, nadležni tvrde da ne bi bilo problema da građani "ne hlade lubenice" (FOTO) 1Foto: Strahinja Jovanović

U nedelju u 19 časova održava se drugi protest meštana Krčedina zbog nestašica vode u tom inđijskom selu, navodi se u saopštenju grupe Građanin.

Kako kažu, ovoga puta će pored blokade centra, biti blokirani i prilazni putevi iz tri pravca. Zahtev protesta je da se na njemu pojave predsednik opštine Vladimir Gak i direktor Vodovoda Dragoljub Trifunović.

Meštani traže objašnjenje kako je moguće da ovo selo do prošle godine nije imalo problema sa restrikcijama, a da su nestašice počele uporedo sa glasinama da su pumpe koje su kupili sami Krčedinci premeštene u druga naselja.

Takođe, zahtevju odgovor na pitanje zašto Vodovod i kanalizacija već četiri godine svojim planom i programom najavljuju izgradnju baterije bunara B5, kojim bi vodosnabdevanje ovog sela bilo potpuno sigurno.

„Nestašice vode u Krčedinu počele su početkom jula, a restrikcije počinju bez ikakve najave. Meštani su sa pravom ogoročeni, posebno odnosom prema njima. U svim saopštenjima lokalne samouprave i izjavama zvaničnika Krčedinci su bili ti koji su označeni kao krivci za ovo jer kako kažu nadležni, zalivaju bašte, pune bazene i hlade lubenice“, objašnjava grupa Građanin.

Predsednik opštine kazao je da je racionalna potrošnja vode glavno rešenje problema snabdevanja.

Oni navode da je MZ Krčedin u svom izveštaju za 2021. godinu objasnila da ima veliki problem sa vodom i da je neophodan novi bunar. Ipak, kako tvrde, na to niko nije reagovao.

„Takođe, MZ je slala dopis JKP Vovodovo i kanalizacija gde je još prošle godine skrenula pažnju na ovaj problem, ali niko nije reagovao“, naglasili su u saopštenju.

Grupa Građanin dodaje da je izgradnja novog bunara u Krčedinu košta oko 15.000.000 dinara, „što je mizerno spram ulaganja u npr. fudbalski klub Inđija koji godišnje dobije više od 35 miliona dinara“.

Oni zaključuju da je krajnje vereme da lokalni funkcioneri prestanu da se „kriju“ od svojih građana, i objasne im o čemu je zapravo reč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari