Protest „Užice protiv nasilja“: Izgubili smo pravo na dostojanstven život 1Foto: N. Kovačević

Sa protesta „Užice protiv nasilja“, održanog večeras ispred užičke skupštine, poručeno je da aktuelna vlast krši Ustav, da je uništila sve institucije i da bi protiv toga građani trebalo da podignu glas.

Na 21. protestu, pred oko pedesetak okupljenih, govorio je Goran Radosavljević, poverenik stranke Srbija – centar (SRCE) u Užicu, poručivši da nije važna stanačka pripadnost prisutnih i da su svi oni „članovi stranke slobodnih ljudi“.

Dodao da je „sadašnja vlast uzurpirala Ustav Srbije i da je zagarantovana prava i slobodu građana podredila svojim interesima“.

„Izgubili smo pravo na dostojanstven život“, naveo je Radosavljević.

Protest „Užice protiv nasilja“: Izgubili smo pravo na dostojanstven život 2
Goran Radosavljević/ Foto: N. Kovačević

„Mladi i visoko obrazovani ljudi“, ocenio je, „ne trebaju ovoj vlast, već su joj potrebni poslušnici i klimoglavci sa sumnjivim diplomama sa kojima Srbija nema budućnost“.

Ocenio je da „pred zakonom nismo svi jednaki i da nemamo svi pravo na fer i pošteno suđenje“.

„Katarina Petrović iz Valjeva, pred zakonima ove države, nije jednaka predsedničkom kumu Nikoli Potroviću iz Beograda“.

„Crni, koji je u zaustavio buldožer u Šapcu, nije pred zakonom jednak batinašu sa čekićem iz tog grada“

„Suđenje optuženom za proizvodnju marihuane naprasno je pretvoreno u suđenje trojici policijskih inspektora, koji su ga u tom kriminalu zatekli i uhapsili“.

Protest „Užice protiv nasilja“: Izgubili smo pravo na dostojanstven život 3
Foto: N. Kovačević

„U ovoj državi“, nastavio je Radosavljević, „nemamo svi ista prava na zdravstvenu i socijalnu zaštiti, ni pravo na rad koje je postalo sredstvo pritiska na glasačko telo“.

„Vladajuća stranka grubo krši Ustav, a sve institucije su mrtve. Sva vlast je u rukama jednog čoveka“, dodao je Radosavljević i naveo da narodni poslanici i odbornici glasaju po direktivi stranke na vlasti, iako je to štetno po sredine u kojima žive“.

„Ako sve to nije dovoljno da ljudi izađu iz svojih zona komfora i da se pridruže protestima, ne znam šta jeste i šta je još potrebno da se desi“, poručio je Radosavljević.

Protest „Užice protiv nasilja“: Izgubili smo pravo na dostojanstven život 4
Foto. N. Kovačević

Protest je trebalo da počne u 19 časova, ali je kasnio dvadesetak minuta. I ovoga puta, kao i tokom prošlog protesta, nije bilo protestne šetnje, a novo okupljanje je najavljeno za naredni četvrtak.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari