Protest zbog zagađenja reke Đetinje u Užicu: Odbranićemo našu reku

Ostavite komentar


  1. Pa dobro užičani, gde ste bili da protestvujete pre neki dan, kada su vam decu, ko ovce, vodili na poklonjenje Vučiću. Ćutali ste ko zaliveni… pola vas je tihovalo po svojim kućama, a druga polovina je ko u stadu poterana na otvaranje nove hale sportova (napravljene pre 10 i više godina). Borite se protiv zagadjenja Djetinje, a ne smete da pitate dokle je stigla istraga o zagadjenju jezera Vrutci i kakve to veze ima sa mini-hidroelektranom ispod brane. Gradom vam upravljaju izbeglice iz Bosne i kojekakvi „Janjuši“. Selaković vam grad ukrašava spomenicima i kružnim tokovima za sve pare i u istom trošku gledate kako „Uragan“, „Gumeni“ i „Ćumur“ bogate o vašem trošku, prekopavajući užičke ulice po stoti put za zadnjih 5-6 godina… E moji užičani, dozvolili ste da se vaša deca raseljavaju po belom svetu, a vi se folirate da se bavite ekologijom. Nije vas ovaj grad zaslužio.
    5. oktobar je krenuo iz Užica preko Čačka, a vi i dalje trpite…

  2. Svi bi da „uredjuju“ reke, umesto da ih zastite i zadrze njihovo prirodno stanje, koliko god je moguce.

  3. Sve više i više je jasno kakav smo narod,šta bi sa onim hrabrim i ponosnim srpskim narodom.

  4. U potpunosti kao građanin Užica podržavam ovaj protest i inicijativu za zaštitu reke i plaže, ovo je isključivo i samo odgovornost bivših i sadašnjih gradskih političara i njihovih zaposlenika a na štetu svih, sramota.

  5. Dobro jutro Kolumbo.2008godine sam javno obrazložio ideju o rekonstrukciji plaže ,da se dobije moderno kupalište sa čistom i značajno toplijom vodom.Ideja je dobila pozitivna mišljenja od stručnih ljudi kao što je prof dr Lazar Jovanović tvorac mnogih brana između ostalog i Vrutaka.(Zahvaljujući njemu Užice nije danas žedan grad).Džaba je kad čelnici grada kako tada tako i sada nisu bili za to .Pojavili su se bazeni iznad plaže na stubovima sa debelim obrazloženjem da je to prava stvar ,ali sve je to palo u vodu opet Jovo nanovo.A moja ideja pošto nije njina nemože da se usvoji.Kako reče neko:Nemože valjda neki seljak da da da neku ideju značajnu za grad.A vi gospodo iz ekologije čije ideje podržavam ,gde ste vi da podrži za moju očito dobru ideju da pomognete.Ne vi ne možete pa šta hoćete hoćete plažu čistu i hladnu u kojoj se niko nekupa zbog hladne vode ,pa et banje!

Ostavite komentar


Društvo

olena zelenska prva dama ukrajine

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska doputovala u Beograd

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska doputovala je danas u Beograd, u prvu poset nekog visokog ukrajinskog zvaničnika Srbiji od početka ruske invazije 2022. godine, koji se može tumačiti i kao signal udaljavanja Srbije od Moskve, njenog tradicionalnog saveznika, javila je agencija Rojters.

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.