Na dramskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ postavlja se moderna verzija „Don Žuana“ inspirisana istoimenim Molijerovim delom, rediteljski prvenac Igora Vuka Torbice.

Nakon studentske predstave „Pokojnik“, kojom je skrenuo pažnju teatarske scene na svoj rad, Torbica se sa zadovoljstvom prihvatio režije Molijerovog „Don Žuana“, a u tom poslu pomaže mu tim sa kojim stalno sarađuje – dramaturškinja Tamara Bijelić, scenograf Veljko Stojanović i Marko Marić, koji potpisuje muziku.

– Ono što me najviše zanima kod lika Don Žuana jeste njegova potraga za vlastitom svrsishodnošću. Zanimao me je karakter koji preživljava kao mit, a ne kao struktura drame. Naravno, najpre je trebalo odgovoriti na pitanje ko bi bio Don Žuan u današnjem svetu u kome nema ni morala ni velikih stega. Mislim da je to neko ko ustaje protiv načela i stega i daje otpor svemu tome – objašnjava reditelj Igor Vuk Torbica.

Sem novog čitanja lika „Don Žuana“ publika će imati priliku da u ovom komadu vidi u naslovnoj ulozi zrenjaninskog glumca Ivana Đorđevića, dok je uloga Zganarela poverena talentovanom Dejanu Dediću, koji svoj angažman nastavlja u Ateljeu 212. Uprava zrenjaninskog pozorišta očekuje da će predstava imati dug i uspešan festivalski život i da će kritici, kao i publici biti interesantna, jer je žanrovski potpuno drugačija od onoga što je do sada viđeno u ovom pozorištu, ocenila je direktorka Ivana Kukolj Solarov. Molijerov „Don Žuan“ u režiji Igora Vuka Torbice premijerno će biti izveden u zrenjaninskom Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ u sredu, 18. decembra, u 20 časova. U predstavi igraju Ivan Đorđević, Dejan Dedić, Sanja Radišić Subotić, Dejan Karlečik, Miljan Vuković, Zvonko Gojković, Prvoslav Zakovski, Jovan Torački, Edit Tot, Jelena Šneblin, Stefan Juanin, Mirko Pantelić i Jelena Kesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari