Pošto je u prvom kolu Mastersa u španskoj prestonici bio slobodan, najbolji srpski teniser imao je vremena da raspakuje kofere nakon što je u tekućoj sezoni osvojio petu titulu i to na Serbia openu. Uvodni turnir na šljaci iz serije 1000 u Madridu svakako će biti veliki izazov za Novaka Đokovića koji će se danas u drugoj rundi sastati sa Kevinom Andersonom. Igrač iz Južnoafričke Republike spada u grupu tenisera koji ne prijaju našem asu.

Poslednji put su se sastali u četvrtfinalu Mastersa u Majamiju na kome je Đoković trijumfovao (6:4, 6:2), ali je Anderson pružio odličan otpor drugom teniseru na svetu. Novak je u Beogradu odigrao prvi turnir na šljaci posle skoro deset meseci, tako da njegov period privikavanja na najsporiju podlogu još uvek traje, što je i bilo evidentno u prestonici Srbije. Za razliku od Đokovića, Anderson je već odigrao tri turnira na zemljanoj podlozi, pri čemu je na poslednjem nadmetanju u Estorilu u četvrtfinalu pošteno namučio Fernanda Verdaska. Kevin važi za solidnog igrača sa osnovne linije. Servis volej igra mu nije baš jača strana, ali je svakako teniser koji je u stanju da iznenadi favorite, zbog čega će Đoković morati ozbiljno da se preznoji ne bi li nastavio niz od 27. pobeda u tekućoj takmičarskoj godini.

Poraz Troickog

Viktor Troicki okončao je učešće na Mastersu u Madridu već u prvom kolu. Od njega je bolji bio Nemac Florijan Majer sa 2:1 (4:6, 7:5, 6:4), što je uz prerano okončanje nastupa u Beogradu protekle sedmice samo potvrdilo lošu formu u kojoj se trenutno nalazi 15. igrač sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari