Prvu dozu primilo 300, a revakcinisano 150 hiljada Novosađana 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Novi Sad je u vrhu u Srbiji kada je reč o broju i procentima vakcinisanih protiv korona virusa, a ekipe Doma zdravlja „Novi Sad“ rade svakodnevno kako bi što veći broj ljudi dobio zaštitu protiv virusa.

„Mi smo u Novom Sadu dali oko 300 hiljada doza vakcina, a obe doze primilo je blizu 150 hiljada, kaže za Danas Nenad Vukas, koordinator vakcinacije u Domu zdravlja „Novi Sad“.

Najveći punkt za vakcinaciju nalazi se i dalje u hali 1 Novosadskog sajma, a građani mogu da se vakcinišu i na punktovima u tržnim centrima „Promenada“ i „Big“, mobilni autobus parkiran je u centru grada.

Dnevno se vakciniše od 1.500 do dve hiljade ljudi. Prema rečima Vukasa, trenutno je više onih koji primaju dugu dozu vakcine nego oni koji primaju prvu dozu.
Mobilne ekipe Doma zdravlja svakodnevno rade, a i dalje obilaze nepokretne i bolesne ljude koji nisu mogli da dođu na punktove za vakcinaciju.

Naš sagovornik dodaje da su u petak završili vakcinaciju po selima i da čekaju nove spiskove.

„Išli smo u javna preduzeća, znači svuda gde jave da ima grupa zainteresovanih naše ekipe izlaze na teren. Trenutno se čeka na nove isporuke „Sputnjika“, a ostalih vakcina ima dovoljno“, naglašava Vukas.

On nam je potvrdio da u Domu zdravlja „Novi Sad“ čekaju na dogovor Egzita i Instituta za javno zdravlje Vojvodine kada je reč o tome koje mere će važiti za posetioce muzičkog festivala.

„Ako bude trebalo da se urade testovi, uzimaju brisevi i drugo, mi smo spremni, čekamo na dogovor nadležnih“, ističe Vukas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari