PSG: Ko je ubio Olivera Ivanovića? 1Foto: FoNet/Marija Đoković

Predstavnici Pokreta slobodnih građana(PSG) najavili su danas, ispred zgrade Predsedništva, da će svakog petka tu zahtevati informacije o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića od predsednika Aleksandara Vučića koji je, kako su naglasili, to obećao javnosti neposredno posle ubistva, koje se desilo tačno pre pet meseci.

„Ivanović je izdržao sve pritiske – hapšenje, paljenje automobila, uvrede srpskih vlasti, ali nije mogao i pet metaka u leđa“, rekao je odbornik uskupštini Grada Pavle Grbović, napominjući da je Ivanović uvek bio čvrst u zalaganju za politiku mira, što nije odgovaralo onima koji žive od konflikta.

Predstavnici PSG su ispred zgrade Predsedništva istakli tgransparent na kojem je pisalo „Ko je ubio Olivera Ivanovića“ i nosili takve ispisane poruke.

Posle ubistva, kaže Grbović, desio se kopernikanski obrt u istupima državnih zvaničnika pa Ivanović „odjednom više nije bio za njih najveći izdajnik“, dok je Vučić obećao da će u roku od dve nedelje srpske bezbednosne službe izaći pred građane sa konkretnim informacijama o ubistvu.

„Nismo, međutim, čuli ni jednu reč, upadljivo je ćutanje o toj temi iako se Vučić dve puta dnevno obraćaja naciji o svemu i na svakom mestu, rekao je Grbović.

Mi pitamo dokle se stiglo sa istragom ubistva, da li naši državni organi učestvuju u njoj i da li rezultata nema zato što su nesposobni da to učine ili zato što to ne žele da učine“, naglasio je Grbović.

Janković koji je kao i drugi okupljeni držao ispisanu poruku „Ko je ubio Olivera Ivanovića“ rekao je novinarima da je predviđeno da danas Grbović daje izjave.

Na insistiranje TV Pink zašto on to čini i da li je ovo „veliki narodni skup koji je najavljivao“, Janković je pitao koja je kamera te medijske kuće i približio se držeći ispred sebe ispisanu poruku „Ko je ubio Olivera Ivanovića“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari