Saslušanjem novih svedoka odbrane za deset dana biće nastavljena istraga protiv Branimira Glavaša zbog sumnje da je ubio dvoje, a mučio najmanje troje srpskih civila u garažama osiječkog Sekretarijata za narodnu odbranu, tzv. slučaj garaža, jer su lekari utvrdili da je nezavisni saborski zastupnik i ratni komandant Osijeka sposoban da učestvuje u krivičnom postupku – saopštio je juče zagrebački Županijski sud.

Saslušanjem novih svedoka odbrane za deset dana biće nastavljena istraga protiv Branimira Glavaša zbog sumnje da je ubio dvoje, a mučio najmanje troje srpskih civila u garažama osiječkog Sekretarijata za narodnu odbranu, tzv. slučaj garaža, jer su lekari utvrdili da je nezavisni saborski zastupnik i ratni komandant Osijeka sposoban da učestvuje u krivičnom postupku – saopštio je juče zagrebački Županijski sud. Očekuje se da će odluku o nastavku istrage uskoro doneti i istražni sudija u Osijeku koji vodi istragu zbog ubistva i mučenja civila na obali Drave u ratnom Osijeku, poznatijem kao „slučaj selotejp“.
Obe istrage prekinute su pre dva meseca kada su lekari procenili da je usled dugotrajnog štrajka glađu Glavaševo zdravstveno stanje ugroženo. Tada je on iz zatvorske bolnice prebačen u osječku bolnicu gde se i dalje oporavlja. Zasad je neizvesno da li će Glavašu ponovo biti određen pritvor zbog mogućnosti uticaja na svedoke i posebno teških okolnosti zločina, zbog čega je i počeo štrajk glađu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari