Pucnjava u Zaječaru: Troje mrtvih, napadač prijavljivan zbog pretnji 1Foto: M.S.

Policijski službenik Policijske uprave u Zaječaru I. Đ. (1994) ubijen je sinoć na službenoj dužnosti kada je na njega iz vatrenog oružja pucao D. Z., saopštilo je Ministartsvo uutrašnjih poslova Srbije. Kako navode mediji, D. Z. je poznat po svom nasilnom ponašanju prema komšijama i više puta je prijavljivan policiji.

Kako se u saopštenju navodi, na uniformisane policijske službenike koji su postupali po prijavi građana da su se u zgradi u Ulici 7. septembra čuli pucnji, D. Z. je ispalio dva projektila pogodivši policajca koji je od zadobijenih povreda preminuo u Zdravstvenom centru Zaječar.

Neposredno pre dolaska patrole, D. Z. je pucnjima iz vatrenog oružja usmrtio komšinicu V. Đ. (1960).

Napadač se nakon što je pucao, zabarikadirao na tavanskim prostorijama, da bi nakon izvesnog vremena u njima počinio samoubistvo.

Na mestu događaja, pored pripadnika Policijske uprave u Zaječaru bili su angažovani i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i v.d. direktora policije Dragan Vasiljević nalazili su se sve vreme na mestu događaja.

Uviđaj je izvršen po nalogu i u prisustvu zamenika Višeg javnog tužioca, navodi se u saopštenju.

Oko 01.20 časova iz blokiranog dela grada začula se glasna ekaplozija praćena sa više hitaca nakon čega je sve utihnulo. Specijalna antitetoristička jedinica napustila Zaječar u 02.20 časova.

Višečasovna drama dobila je svoj epilog oko 01.20 časova iza ponoći kada je, kako nezvanično saznaje Glas Zaječara, SAJ izvršio akciju kojom je okončan.

Pucnjava u Zaječaru: Troje mrtvih, napadač prijavljivan zbog pretnji 2

Prema prvime nezvaničnim informacijama koje su kasnije potvrđene, uz Specijalnu antiterorističku jedinicu u Zaječar stigao i ministar Aleksandar Vulin i v.d. direktora policije Dragan Vasiljević

Glas Zaječara izveštava i da je „počinioca ovog dela jedna od žrtava, navodno, u prethodnom periodu više puta prijavljivala zbog uznemiravanja, ali prijave nisu rezultirale“.

SAJ je napustio Zaječar oko 2 časa iza ponoći  nakon izvršenja akcije, a uviđaj je u toku.

00:00
00:24

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari