Na inicijativu 22 odbornika većinske koalicije SRS-SPS-DSS, Skupština opštine Vrbas je na jučerašnjem zasedanju odlučila da se predsednik Rusije Vladimir Putin proglasi počasnim građaninom vrbaske opštine. Ova inicijativa podneta je neposredno pred početak sednice i naknadno je uvršćena u dnevni red.

Na inicijativu 22 odbornika većinske koalicije SRS-SPS-DSS, Skupština opštine Vrbas je na jučerašnjem zasedanju odlučila da se predsednik Rusije Vladimir Putin proglasi počasnim građaninom vrbaske opštine. Ova inicijativa podneta je neposredno pred početak sednice i naknadno je uvršćena u dnevni red. Prilikom rasprave i izjašnjavanja o ovom predlogu, sednici SO Vrbas prisustvovao je i Oleg Bulgakov, savetnik ambasadora Rusije u Beogradu.
– U ovom teškom trenutku za naš narod veliku nadu polažemo u bratsku Rusiju, a ovu odluku smo doneli zbog velikog zalaganja Rusije i Vladimira Putina da Kosovo ostane tamo gde jeste. Čast nam je da Vladimir Putin postane počasni građanin naše opštine jer je on čovek koji je ujedinio i preporodio Rusiju koja je ponovo postala faktor stabilnosti u svetu, rekao je Željko Lainović, predsednik opštine Vrbas.
– Mi smo se uzdržali od glasanja jer nismo pravovremeno obavešteni o ovoj inicijativi, a osim toga smatramo da je ovakva inicijativa morala da se pokrene na državnom nivou, kako i dolikuje Vladimiru Putinu“, rekao je Miodrag Jovović, šef odborničke grupe Demokratske stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari