U Galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ u Somboru večeras (četvrtak) u 19 sati biće otvorena izložba slika „Moji putopisi“ somborskog slikara Vladimira Spasića. Postavku izložbe čine radovi nastali kao likovne beleške sa brojnih autorovih putovanja , u tehnici tempera na papiru.


– Vladimir Spasić voli da putuje. Proputovao je gotovo celu zemlju Srbiju, i dobar deo bivše Jugoslavije. U želji da upozna nešto novo i drugačije Vladimir Spasić je bio u gotovo svim zemljama Evrope. Boravio je i u Sjedinjenim Američkim Državama, u Tunisu. I ne kao običan turista. Sa sobom je uvek nosio slikarski pribor, a kući se vraćao sa novim putopisima. Deo njih je i na ovoj izložbi – zabeležio je u katalogu somborski novinar Branimir Plavšić.

Vladimir Spasić je diplomirao 1953. godine u školi za primenjenu umetnost u Novo Sadu – odsek scenografija. Radni vek proveo je kao scenograf u Narodnom pozorištu u Somboru. Realizovao je veliki broj samostalnih i grupnih izložbu u zemlji I inostranstvu. Dobitnik je Oktobarske nagrade Sombora.

Ovu postavku Somborci će moći da razgledaju do 2. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari