Radenković: Svi se ponašaju kao da plagijat Siniše Malog nije ni postojao

Zašto još nema stručne komisije za preispitivanje doktorske disertacije ministra finansija i bivšeg gradonačelnika Beograda

Ostavite komentar


  1. U Srbiji je sve unisteno a dokaz tome je da se sa BEOGRADSKOG UNIVERZITETA ne može izabrati ( zbog nestručnosti ili straha) profesor za Stručnu komisiju radi ispitivanja doktorata MALOG, SLINE I NEKOLIKO 100-TINA NJIH U U CELOJ SRBIJI a razlog tome je jasan: Diktator je je presudio da njihovi doktorati nisu plagijat. Sramota me zbog njih što sam SRBIN.

    1. Svi samo pricate napamet i samo da je protiv vlasti dajte dokaze o plagijatu i ja cu to pozrdraviti.

      1. Kako vas naprednjake nije stid I sram? Urusili ste sve cega ste se dotakli. Samo trcite iz litije u litiju, a Boga se ne bojite. Jedini Bog od koga strecate je vas Veliki Vodja („najbolji student“, ljubi ga majka). Nemate ni casti, ni dostojanstva, ni trunke rodoljublja, Drzava je veca od svih pojedinaca, sto cete uskoro I videti. Sram vas bilo.

    2. Taman posla da se stidiš – oni su bestidnici i nikako ne smemo da se zbog takve gamadi stidimo!

  2. Mislite da obrazdjonaš trpi sram od činjenice da svi pa i njegovo najbliže okruženje zna da je počinilac falsifikovanog doktorata…. njega nije sramota što nije Srbin.

  3. Ovakvo frapantno uvlacenje vladajucoj sekti „doktora“ je za svaku osudu. Beogradski univerzitet ce izgubiti i to malo vrednosti ako se ovi prepisivaci ne stave gde im je mesto. Da ne pricam da u normalnim zemljama ovakvi idu na sud i gube bilo kakve politicke pozicije. Za sve to treba hrabrost i integritet koji ocigledno ne postoji na BU.

  4. – Плагијат води порекло од латинске речи (лат. Plagum) што дословно значи „крађа људи“ иначе у савременом језику је то појам за: књижевну крађу, …

  5. Tragikomedija jednog drustva.Narod koji je izgubio samopostovanje i cutke prelazi preko svega.Nazalost narod poltrona i ulizica,narod bez buducnosti.

    1. Najlakse je neradnicima da pricaju kako je narod izgubio samopostovanje treba zasukati rukave i raditi kao Nemci naprimer i onda cemo pucati od samopouzdanja.

      1. Što se rada tiče narodi sa Balkana su izuzetni radnici za razliku od Nemaca. Nemačka je moćna ekonomska sila i obezbedjuje poslove, Nemci su odlični stručnjaci i inovatori, a da su veliki radnici je laž. Zavisi šta se pod radom podrazumeva. Sve prljave i teške poslove obavljaju stranci, a Nemci se drže privilegovanih poslova i prilično su razmaženi zakonima (doduše, bili su dovoljno inteligentni da urede svoju državu i da im svi zavide). Malo malo, pa na bolovanje. U ovom trenutku su izuzetno zadovoljni hrvatskim radnicima, koji minimalno koriste državnu pomoć, dok im migranti sa svih strana sveta bukvalno muzu državu i loši su radnici (arapi i crnci). Srbi su takodje odlični radnici, samo su im političari mnogo gramzivi, a poslodavci još gori. Zato te priče političara upućene jednom vrednom narodu, koji jedva preživljava radeći kod privatnika do poslednjeg atoma snage za mizernu platu, da treba da se radi su licemerne. Narod radi, ali ga izabrani predstavnici države potkradaju i donose zakone na njegovu štetu. Narod svoj deo posla obavlja, za razliku od političara. Na kraju krajeva, svi mi radimo da bismo normalno živeli, a ne preživljavali, zar ne, dok se preduzetnici baškare.

      2. …progovara iz tebe. Covek koji nema dana radnog staza izvan politike soli pamet narodu kako i koliko da radi. Ne radimo mi nista manje nego Nemci , samo sto ovde drzava cini sve za investitore koji isplacuju minimalce, a nista za radnike i njihova prava.

  6. … obaveza doktoranta da pre predaje doktorata potpiše dokument da samo on snosi punu odgovornost u slučaju plagijata – kaže Božidar Radenković.“

    Ova obaveza odavno postoji za diplomske i master radove, pa je nejasno kako ona nema automatske posledice po kandidata. Za utvrđivanje neetičnosti je dovoljno da softver utvrdi da je plagijat.

  7. Politika ovih PLAGIJATORA, KUPACA DIPLOME i uopste kriminala BELIH OKOVRATNIKA zasniva se na nepriznavanju. Kao i svi ortodoksni komunisti, jer su im koreni odatle, plagijatori ne priznaju sud pravne drzave vec samo svoje partije. A, ona, SNS, tolerise svakojako bezakonje sve dok „GRESNICI“ daju prilog, citaj reket za partijsku kasicu prasicu, o kojoj opet brine bivsi i sadasnji lider stranke. Divota. I to na naucnoj bazi, takoreci „doktorski kriminalni rad“.

  8. Zbog cega tvrdite ili na osnovu cega tvrdite daje plagijat kada niste ni dokazali to, to sto ne mozete da nadjete clana nije nista drugo nego niko nece da vam sedne u komisiju i ucestvuje u vasim prljavim politickim trikovima.

  9. Vreme za „sramotu“ jeste nproslo vreme …. PA ZASTO BI SE „mali“ osetio OSRAMOCENIM, kada ga VELIKI – Aleksandar A.V.-A.V. VUCIC promovise i postavlja za njegovog MINISTRA FINANSIJA ala DINKIC, sve je JASNO – NORMALNOM SVETU, a KOME nije „Jasno“, neka potrazi „STRUCNJAKA“ ako treba,

  10. Ovaj skandal je već odavno prerastao tragikomičnu farsu, sada je u pitanju osnovica obrazovanja: lično poštenje i naučna obrazovanost. Nažalost, glib je sve dublji i ide do beskrajnih dubina. Nema više ničega od bilo kakvevrednosti što do sada nije obezvređeno. Nekada ovakvi i na samu sumnju od sramote ne bi smeli ni da se pojave, sada, oni nam određuju život-
    Pogledajte suprotno: u Nemačkoj su predsednik Republike i dva ministra za poslednjih 10-ak godina morali da odstupe zbog bruke oko plagijata doktorskog rada.
    A naš Glavni, koji ima samo fakultetsku diplomu bez ikakve bar specijazlizacije u okviru struke, sudi i presudio je: nema plagijata. I, gotovo, nema dalje ni koraka, ko sme da se suprotstavi zbog opasnosti da izgubi mesto (ako radi), ili da bude na ulici susretnut od „nepoznatih“ i prebijen?

    1. Dovoljno je da se rad propusti kroz softver koji ima svaki faks, to je čak obaveza komisije koja mu je dala titule. Samo neka pokažu rezultat.

  11. Još kada bi policija oformila neku ekipu da pronađe ko je rušio i po čijem nalogu Savamalu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.